Plnená cuketa
Plnená cuketa

Cuketové lodičky podľa Patrície Vittekovej videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 31. júla 2021

Jedlo inšpirované zážitkami z Mexika nám v tomto videu predstaví Patrícia Vitteková s dcérami Sofiou a Cynthiou.

15 minút
na 180 °C

Videopostup

Suroviny

3 ks
2 bal.
podľa potreby
2 ks
2 strúčiky
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode.

  2. 2

    Pozdĺžne prekrojené cukety vydlabeme. Cuketovú hmotu osolíme, pridáme pretlačený cesnak, vajíčka, nastrúhanú mozzarellu a koreniny podľa chuti. Pridáme hľuzovkovú pastu, nátierkové maslo a vypracujeme konzistentnú hmotu, ktorou naplníme vydlabané cukety. Uložíme do zapekacej misy.

  3. 3

    Naplnené cukety posypeme nastrúhaným parmezánom, pokvapkáme hľuzovkovým olejom a dáme zapiecť do rúry na 180 °C na 15 minút.

  4. 4

    Na hotové cukety dáme hľuzovkové carpaccio, posypeme parmezánom a opraženými píniovými orieškami. Podávame s uvarenými zemiakmi a šalátou zmesou.

Diskusia k receptu