Cuketové lievance

Cuketové lievance bez mlieka

Autor receptu: klarinet

Ani nezbadáte, že v nich nie je mlieko. A deti nezbadajú, že je v nich cuketa. Sú ideálne na raňajky, ale kľudne aj na obed či večeru. A nielen že sú výborné, ale ešte aj zdravé.

5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do veľkej misky najemno nastrúhame menšiu cuketu (ak nechcete, aby lievance boli dozelena, šupku môžete ošúpať). Pridáme 2 žĺtky (bielky si oddelíme do inej nádoby bokom), 2 lyžice oleja, 2 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom na jemno.
  2. V druhej miske si zmiešame kopcovitú šálku múky s práškom do pečiva. Pridáme do misky s cuketou a vymiešame metličkovým šľahačom.
  3. Bielky vyšľaháme s 2 lyžicami cukru a štipkou soli na tuhý sneh. Jemne a rovnomerne vmiešame do cuketového cesta.
  4. Panvicu na lievance vymastíme olejom a dobre rozohrejeme. Malou naberačkou nalievame cesto. Opekáme na nižšom stupni približne 3 minúty z obidvoch strán.