Cuketové lievance
Cuketové lievance bez mlieka
Autor receptu: klarinet
Ani nezbadáte, že v nich nie je
mlieko. A deti nezbadajú, že je v
nich cuketa. Sú ideálne na
raňajky, ale kľudne aj na obed či večeru. A
nielen že sú výborné, ale ešte aj
zdravé.
Postup
- Do veľkej misky najemno nastrúhame menšiu cuketu (ak nechcete, aby lievance boli dozelena, šupku môžete ošúpať). Pridáme 2 žĺtky (bielky si oddelíme do inej nádoby bokom), 2 lyžice oleja, 2 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom na jemno.
- V druhej miske si zmiešame kopcovitú šálku múky s práškom do pečiva. Pridáme do misky s cuketou a vymiešame metličkovým šľahačom.
- Bielky vyšľaháme s 2 lyžicami cukru a štipkou soli na tuhý sneh. Jemne a rovnomerne vmiešame do cuketového cesta.
- Panvicu na lievance vymastíme olejom a dobre rozohrejeme. Malou naberačkou nalievame cesto. Opekáme na nižšom stupni približne 3 minúty z obidvoch strán.