Cuketové halušky

tori111222 - fotkatori111222, 24. januára 2015

Miesto zemiakov - cuketa.. Každý rok si dopestujem veľa cukiet, patizónov. lebo ich mám veľmi rada.. aj uvarené v slanej vode a nič z Zobraziť celý popisMiesto zemiakov - cuketa.. Každý rok si dopestujem veľa cukiet, patizónov. lebo ich mám veľmi rada.. aj uvarené v slanej vode a nič z nich, ani k nim. Cukety si očistím, vydlabem, nastrúham a dám do misiek a do mrazničky. V zime si hocikedy vyberiem, nechám odmraziť a robím halušky alebo placky...mňam

Suroviny

1 ks nastrúhana
podľa potreby
cca1 dl teplá




Postup

  1. 1

    Očistenú cuketu nastrúhať, pridať teplú vodu, soľ a podľa potreby hladká múka. Vymiešať a hádzať do vriacej osolenej vody halušky. Sú chuťovo ľahšie stráviteľné ako zo zemiakov. Podávať ich môžeme s čímkoľvek: tvarohom, bryndzou, slaninkou, vajcom, ako prílohu....

Diskusia k receptu

safran
vďaka tomuto receptu som pozrela aj ďalšie cuketové halušky, dokonca prílohové... dobrý nápad, v lete príde ich chvíľa, ukladám... tiež neviem, aký rozdiel sa dosiahne teplou vodou?
tori111222
prečo teplú vodu? no.. priznám sa, že ma moja starká tak učila... do každých halušiek treba pridať aspoň 1 dl teplú vodu...možno mi to aj prezradila, len mňa to vtedy nezaujímalo, a starká mi to už nepovie..... myslím si, že je to preto, aby bola múka v haluškách lepšie spracovaná...neviem... držím sa rady mojej starkej a halušky sú dobré.. tá voda či je tam, alebo nie, je asi jedno... čo si myslíte o tom?? ste tu skúsenejšie ako ja...
inustek
@tori111222 ja tiež dávam do halušiek vodu. Naučila som sa to od mamy a ona od svojej mamy. Neviem prečo. Proste sa nastrúhali zemiaky (v tvojom prípade cuketa), pridalo sa trochu horúcej vody, v ktorej sa budú halušky variť, do toho vajíčko, múka... :)
aroooo
horúcou vodou - trochou sa zalievajú práve nastrúhané zemiaky, vraj aby nesčerneli a potom sa pridáva múka,soľ.... tak robievala mama a aj som to niekde čítala, takže neviem.....
havino
cuketové halušky varím od receptu od @mariamka , cuketu nahrádzam tekvicou a teraz v zime kalerábom, bez rozdielu chuti, viem, že sú super a preto odporúčam,netreba sa báť zmeny chuti, či tekvica, cuketa, kaleráb, pre diabetikov nenahraditeľná súčasť jedálnička, ak si chce naložiť halušiek bez rátania SJ, múku zmeniť za špaldovú, alebo pohánkovú




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia