Cuketové chipsy
Autor receptu: marikahr
Inšpiráciu pre tento recept som našla na foodnetwork.com a hneď som ho aj vyskúšala. Keďže je "cuketová" sezóna môže sa vám tento jednoduchý recept hodiť. Odporúčam ako ľahké predjedlo, alebo len tak zobkať namiesto chipsov ...
4 porcie |
30 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Mladú cuketu som nakrájala na kolieska 0,5 cm hrubé, v mise som zmiešala s olivovým olejom posolila, pridala korenie 4 farieb; ja som ešte použila korenie na šaláty (s obsahom cesnaku, bazalky, tymiánu, rozmarínu ...) a dobre premiešala.
- Strúhanku som si urobila čerstvú zo suchého rožka, nastrúhala som syr (nemala som parmezán ani Grana Padano tak som použila Leerdammer). Strúhanku so syrom som zmiešala v pomere objemu 1:1.
- Každé koliesko som obalila v zmesi syra a strúhanky, trošku tomu treba pomôcť a popritláčať, aby to držalo.
- Kolieska som kládla na olivovým olejom omastený papier, dala som piect na 200°C do ružova. (mne to trvalo asi 25min)