Cuketové cestoviny
Autor receptu: fimp
20-30 minút tepelná úprava |
Postup- Na oleji si trošku osmažíme na plátky nakrájanú cibuľku. Medzitým si na malé slížiky nastrúhame cuketu, ktorú posolíme a hodíme na osmaženú cibuľu.
- Keď si cuketa pustí trošku vody, prikryjeme a necháme podusiť. Neskôr pridáme nakrájanú paradajku. Nedávame pokrievku, ale zmes restujeme.
- Po chvíli (dávame pozor aby sa nám paradajky úplne nerozvarili) pridáme cesnak, nasekanú bazalku, soľ, čierne a kajenské korenie. Všetko pridávame podľa chuti. Ja pridávam viac cesnaku aj soli, lebo takto pripravená cuketa sama o sebe nemá výraznú chuť. S kajenským korením treba pracovať opatrne, pretože je veľmi výrazné. Stačí veľmi malé množstvo.
- Ak by sa zmes zdala suchá, môžeme pridať rajčinový pretlak alebo kečup.
Nakoniec zmes zmiešame s cestovinou a môžeme posypať strúhaným syrom.
|