Cuketové cestoviny

Autor receptu: fimp

20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji si trošku osmažíme na plátky nakrájanú cibuľku. Medzitým si na malé slížiky nastrúhame cuketu, ktorú posolíme a hodíme na osmaženú cibuľu.
  2. Keď si cuketa pustí trošku vody, prikryjeme a necháme podusiť. Neskôr pridáme nakrájanú paradajku. Nedávame pokrievku, ale zmes restujeme.
  3. Po chvíli (dávame pozor aby sa nám paradajky úplne nerozvarili) pridáme cesnak, nasekanú bazalku, soľ, čierne a kajenské korenie. Všetko pridávame podľa chuti. Ja pridávam viac cesnaku aj soli, lebo takto pripravená cuketa sama o sebe nemá výraznú chuť. S kajenským korením treba pracovať opatrne, pretože je veľmi výrazné. Stačí veľmi malé množstvo.
  4. Ak by sa zmes zdala suchá, môžeme pridať rajčinový pretlak alebo kečup. Nakoniec zmes zmiešame s cestovinou a môžeme posypať strúhaným syrom.