Foto: timara
Ďalšia sezónna zelenina . . . aj takto sa dá použiť cuketa . . . (inšpirácia J. Žídek).
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
1 ks |
|
150 - 200 ml |
|
500 ml |
|
150 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na dozdobenie: | |
4 - 5 ks (alebo šampiňóny) |
|
kúsok |
|
1 vetvička |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cuketu si umyjeme a nakrájame (aj so šupkou). Kúsok si odložíme na záverečné dozdobenie. Na olivovom oleji si orestujeme nakrájanú cibuľu (do "sklovita"). Pridáme cuketu a ešte chvíľu spoločne restujeme. Podlejeme bielym vínom a chvíľu povaríme, kým sa víno nezredukuje, tak na polovicu. Zalejeme vývarom a varíme (15-20 minút), kým nie je cuketa mäkká.
- 2
Všetko rozmixujeme, dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Prilejeme smotanu. Ak je polievka príliš hustá, zriedime ju ešte vývarom alebo vodou. Pred podávaním do polievky zašľaháme kúsok masla.
- 3
Huby a cuketu nakrájame na rezančeky a opečieme na kúsku masla. Na záver zmes dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Polievku dozdobíme zmesou opečenej cukety a húb, lístočkami čerstvého tymiánu a jemne posypeme muškátovým orieškom. Podávame s opečeným chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zle vložená adresa, nedá sa otvoriť. Tie prve čiarky nemajú byť aktívne. Skús to zopakovať a vložiť správne.
cez Fb sa už neotvoria fotky, to je chyba, nedovolí.