Foto: babav
Kolac z kysnuteho cesta, bez vazenia a merania ingrediencii. Tak som zvykla piect pred tym, ako som spoznala Varechu. Iste nie som sama;-)
porcií
príprava
na 180/160 °C
Postup
-
1
Z vlazneho mlieka ,cukru a drozdia som si pripravila kvasok,ktory som spolu so zltkami a rozpustenym maslom zamiesila na riedke cesto. Po 30 minutach som cestom vystlala dno maslom vymastenej formy.Posypala som ho cipsami z bielej cokolady, bohato nalozila umyte ,osusene cucoriedky zmiesane s postruhanou citronovou korou a este jednu vrstvu cipsov.
-
2
Pripravila som si posypku z muky cukru,studeneho masla ,mandlovych lupienkov a skorice a zasypala nou cucoriedky.
-
3
Nechala som kysnut na teplom mieste dalsich 20 minut.
-
4
Pekne nakysnuty som ho piekla vo vyhriatej rure na 180 stupnov C ,30 minut a dalsich 15 minut pri znizenej teplote , 160 stupnov C.
-
5
Hotovy rez ,chutil vyborne .
Od oka koláčik ,vydarený.
v umysle vlozit recept,ale pre inspiraciu skusenych varechaciek ,
som si nakoniec povedala ,preco nie.Ked peciem bez receptov sa
mi obcas podari objavit nieco nove,ako napr.tento raz ,ked som namiesto cukru do cucoriedok pouzila cokoladove klobuciky.Mala som zvysne ,tak som sa ich zbavila a zistila som ,ze je to dobry napad ,pretoze vo vychladnutom kolaci cokolada stuhla a cucoriedky nerozmocili zakladne cesto,ako sa to casto stane ked ich sladim cukrom.