Čučoriedkový koláč od oka fotorecept

babav - fotkababav, 26. júla 2011
Čučoriedkový koláč od oka (fotorecept)
Foto: babav

Kolac z kysnuteho cesta, bez vazenia a merania ingrediencii. Tak som zvykla piect pred tym, ako som spoznala Varechu. Iste nie som sama;-)

12
porcií
60 minút
príprava
30/15 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Cesto:
 vlažné
Plnka:
Posypka:




Postup

  1. 1

    Z vlazneho mlieka ,cukru a drozdia som si pripravila kvasok,ktory som spolu so zltkami a rozpustenym maslom zamiesila na riedke cesto. Po 30 minutach som cestom vystlala dno maslom vymastenej formy.Posypala som ho cipsami z bielej cokolady, bohato nalozila umyte ,osusene cucoriedky zmiesane s postruhanou citronovou korou a este jednu vrstvu cipsov.

    Čučoriedkový koláč od oka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si posypku z muky cukru,studeneho masla ,mandlovych lupienkov a skorice a zasypala nou cucoriedky.

    Čučoriedkový koláč od oka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nechala som kysnut na teplom mieste dalsich 20 minut.

    Čučoriedkový koláč od oka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pekne nakysnuty som ho piekla vo vyhriatej rure na 180 stupnov C ,30 minut a dalsich 15 minut pri znizenej teplote , 160 stupnov C.

    Čučoriedkový koláč od oka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotovy rez ,chutil vyborne .

    Čučoriedkový koláč od oka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marianne69
.....mnaaam,akurat som ho chcela piect,ze ho tu dam,nevadi,vydaril sa ti nadherne,lupienky som nedavala,ale vyskusam...
dorisa
"Od oka "ti vravím...krásny, len tie čučoriedky mať!
cistinka
Aj ja som sa chystala niečo také upiecť, ale čučoriedky tento rok zrejme spia - teda aspoň tu. Chlapci mi nazbierali za tri hodiny len toľko, čo zjedli po ceste nazad z lesa :-)
ancicka
akurát ráno som na trho pozerala na cenu čučoriedok čo Pliak u nás predával.jeden košík 2 kg za 5 eur.neviem či je to dobrá cena.Po čom idú tohto roku čučoriedky,neviete?Poliaci ked prídu s prvou urodou tak majú dosť predražené.
Od oka koláčik ,vydarený.
vierik
Je krásny hotový zákusok,musí byť fantastickýýý :-)@ancicka podľa mňa tá cene je v norme,ja som pred 2 rokmi kupovala po 3 €.
lilinka24
kolac nadherny a urcite este lepsie chutí :) /ale skoda ze je od oka :( /
lilinka24
kolac nadherny a urcite este lepsie chutí :) /ale skoda ze je od oka :( /
sovka62
No nádhera! Ja tiež pečiem kysnuté od oka (a hlavne to mám v ruke, keď miesim, viem, či pridať mlieko, či múku). Vážim, len ak chcem dať recept na Varechu. Ešte si pamätám, ak mi naša starká dávali recepty a na otázku koľko múky, alebo mlieka odpovedali, že toľko, koľko treba. Až nedávno som si uvedomila, že nevedeli čítať ani písať, tobôž vážiť (len podpísať sa), nečudo, boli ročník 1894.
frezia68
Krásny koláč a narobila si chute.Tiež pečiem od oka a myslím,že mať tak hnetací robot,ani by som dobre všetko neodhadla.Pod rukami cítim,čo pridať...:-)))
babav
Dakujem a tesim sa,ze sa vam kolacik pozdava;-).Nemala som
v umysle vlozit recept,ale pre inspiraciu skusenych varechaciek ,
som si nakoniec povedala ,preco nie.Ked peciem bez receptov sa
mi obcas podari objavit nieco nove,ako napr.tento raz ,ked som namiesto cukru do cucoriedok pouzila cokoladove klobuciky.Mala som zvysne ,tak som sa ich zbavila a zistila som ,ze je to dobry napad ,pretoze vo vychladnutom kolaci cokolada stuhla a cucoriedky nerozmocili zakladne cesto,ako sa to casto stane ked ich sladim cukrom.
danculka
Mám rada aj ja recepty od oka,aj ich uplatňujem,máš ho pekný a čučoriedky milujem....
alexdidi
Variť sa dá často od oka, ale piecť málo, ale práve kysnuté koláče asi väčšina skúsenejších kuchárok robí práve od oka. Ten Tvoj vyzerá úžasne. Robím ho takmer úplne rovnako, len bez čokolády, ale najbližšie vyskúšam....@ancicka , u nás na trhu boli čučoriedky po 2,50 pohár(700ml) a toľko aj vážili, keď som doma odvážila, takže dosť drahé...
hanach
Toto už fantasticky vyzerá a ako musí chutiť! Vau urobím. Dík.
tatranka007
Tiež neviem piect od oka, tak naco tu taky recept je? Ja som myslela že recept je o tom recept, ze je to receptura so surovinami a gramazami. A vy to tu davate len za to aby chvalili obrazky. Pohladam iny recept, skoda.
babav
@tatranka007 ,na Vareche najdes stovky inych receptov aj s presnou gramazou....mozes si vybrat.....a tento moj laskavo ignoruj.Pridala som ho len pre inspiraciu ;):-




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia