Čučoriedkový koláč od oka (fotorecept)

Autor receptu: babav

Kolac z kysnuteho cesta, bez vazenia a merania ingrediencii. Tak som zvykla piect pred tym, ako som spoznala Varechu. Iste nie som sama;-)

12
porcií
60 minút
príprava
30/15 minút
na 180/160 °C

Postup

  1. Z vlazneho mlieka ,cukru a drozdia som si pripravila kvasok,ktory som spolu so zltkami a rozpustenym maslom zamiesila na riedke cesto. Po 30 minutach som cestom vystlala dno maslom vymastenej formy.Posypala som ho cipsami z bielej cokolady, bohato nalozila umyte ,osusene cucoriedky zmiesane s postruhanou citronovou korou a este jednu vrstvu cipsov.
  2. Pripravila som si posypku z muky cukru,studeneho masla ,mandlovych lupienkov a skorice a zasypala nou cucoriedky.
  3. Nechala som kysnut na teplom mieste dalsich 20 minut.
  4. Pekne nakysnuty som ho piekla vo vyhriatej rure na 180 stupnov C ,30 minut a dalsich 15 minut pri znizenej teplote , 160 stupnov C.
  5. Hotovy rez ,chutil vyborne .