Čučoriedkový koláč od oka (fotorecept)
Autor receptu: babav
Kolac z kysnuteho cesta, bez vazenia a merania ingrediencii. Tak som zvykla piect
pred tym, ako som spoznala Varechu. Iste nie som sama;-)
12 porcií |
60 minút príprava |
30/15 minút na 180/160 °C |
Postup
- Z vlazneho mlieka ,cukru a drozdia som si pripravila kvasok,ktory som spolu so zltkami a rozpustenym maslom zamiesila na riedke cesto. Po 30 minutach som cestom vystlala dno maslom vymastenej formy.Posypala som ho cipsami z bielej cokolady,
bohato nalozila umyte ,osusene cucoriedky zmiesane s postruhanou citronovou korou
a este jednu vrstvu cipsov.
- Pripravila som si posypku z muky cukru,studeneho masla ,mandlovych lupienkov
a skorice a zasypala nou cucoriedky.
- Nechala som kysnut na teplom mieste dalsich 20 minut.
- Pekne nakysnuty som ho piekla vo vyhriatej rure na 180 stupnov C ,30 minut
a dalsich 15 minut pri znizenej teplote , 160 stupnov C.
- Hotovy rez ,chutil vyborne .