Čučoriedkový cheesecake s lesným ovocím
Foto: potravinarskavyrobaliana
porcií
príprava
Suroviny
Sušienkový základ: | |
200 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
150 ml |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
100 g |
|
12 g |
|
50 ml |
|
50 g |
|
2 PL (nájdete na našom eshope www.lianasro.sk) |
|
Poleva: | |
50 g |
|
40 ml |
|
70 g |
|
30 ml |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Sušienkový základ: Podrvíme sušienky a zmiešame ich s roztopeným maslom a mliekom. Natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a necháme v chladničke.
- 2
Plnka: Šľahačkové potešenie, stabilizátor - stužovač šľahačky čučoriedka vyšľaháme v mlieku, postupne pridáme tvaroh, cukor, napučanú roztopenú želatínu v mlieku. Do plnky môžeme pridať 2 PL lesného ovocia v želé. Plnku nalejeme na sušienkový základ a opäť dáme do chladničky.
- 3
Poleva: Stabilizátor - stužovač šľahačky čučoriedka rozmiešame v 40 ml vody. Čokoládu a smotanu zahrejeme do roztopenia čokolády. Ihneď vlejeme rozmiešaný stužovač vo vode, rozmiešame a precedíme cez sitko. Vylejeme na stuhnutý cheesecake a necháme v chlade najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme šľahačkou a lesným ovocím v želé.
- 4
Bezlepkovú verziu cheesecaku pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu na stránke www.lianasro.sk.
Tiež nepečený cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu