Foto: pusta
Na nete som našla recept, ktorý sa mi páčil. Mne sa síce tak nevydaril, ale je veľmi chutný, preto ho posúvam dalej. Chcela som Zobraziť celý popisNa nete som našla recept, ktorý sa mi páčil. Mne sa síce tak nevydaril, ale je veľmi chutný, preto ho posúvam dalej. Chcela som vyskúšať moju novú dezertnú formu Tupperware. Možno mi poradíte a poviete, kde som spravila chybu.
porcia
príprava
Postup
-
1
Pripravila som si potrebné suroviny.
-
2
Vybrala som mrazené čučoriedky, dala som asi 100 g do studenej vody, ked rozmrzli, scedila som ich a nechala dobre odkvapkať.
-
3
Do šľahacej nádoby som dala šľahačku v prášku, studené mlieko , dobre som spolu premiešala a ušľahala do tuha.
-
4
Do hrnca so studenou vodou som dala studenú vodu, žekatínu v prášku a na miernom plameni som zahrievala za stáleho miešania,...
-
5
...kým sa nerozpustila,nesmie sa variť. Nechala som úplne vychladnúť.
-
6
Vo väčšej šľahacej nádobe som zmiešala čučoriedkový jogurt s 1 PL práškového cukru a 2 vanilínovými cukrami, pridala som vychladnutú rozpustenú želatínu a vymiešala do hladkého krému.
-
7
Dezertnú formu Tupperware som vypláchla studenou vodou a dala som vrstvu pripraveného krému, na ktorý som rozložila detské piškoty.
-
9
Pridala som čučoriedky.
-
10
Nasledovala dalšia vrstva krému, piškoty a čučoriedky.
-
11
Formu som uzavrela a odložila na noc do chladničky.
-
12
Dnes poobede som formu vyklopila na podnos, niečo málo krému zostalo na stenách formy. Krém však mierne zhrudkovatel, nebol hladký ako som očakávala a ako bol, ked som ho tam dávala, ani nestuhol až tak, ako mal. Chuť je však veľmi príjemná, osviežujúca, dezert nie je presladený, studený pripomína dobrú zmrzlinu. Postup som podrobne popísala, prosím, keby ste mi povedali, kde som spravila chybu.
-
13
Na tanieri som ozdobila kopčekom bieleho jogurtu, mätou a čučoriedkami. Dezert je veľmi chutný, lahodný, tento studený nepečený zákusok sa ľahko pripravuje, zjedol sa v tejto horúčave veľmi rýchlo, dokonca si ho veľmi pochvaľovali.
ja som na ten blog aj písala, ale nedostala som zatiaľ odpoved.
tiež si myslím, že problém je v želatíne, ktorú som použila podľa pôvodného receptu.
s plátkovou želatínou mi vždy všetko krásne sadlo a nič podobného sa nestalo. na budúce spravím iba s plátkovou želtínou.
inak naozaj bola veľmi chutná, dobrá a išla na odbyt, chuťovo bez závad:-)))
odporúčam preto každému, kto sa rozhodne vyskúšať, aby použil výhradne plátkovú želatínu a pokiaľ má dezertnú formu Tupperware s obsahom 1500 ml ako ja, aby uvedené dávky zvýšil o 1/4-tinu, potom bude aj patrične vysoká.
toto dávkovanie je na formu s obsahom 1200 ml.
dakujem za záujem a užitočné rady.
ved pozri si dobre obrázok č. 6, tam už časť želatiny je stuhnutá, veľmi mi nešla ani rozmiešať v kréme a preto asi celkom nestuhol, ale mierne zhrudkovatel. teda seklo sa, ako vravíš.
teraz už viem, kde je chyba. aj tak na budúce radšej použijem plátkovú želatínu, ked už som raz také nemehlo :-)))
dakujem veľmi pekne za radu, že si si našla pre mňa čas aj popri inom.
tá prášková želatína by ma fakt zaujímala, aspoň jej presný názov. ak by si mohla a nezabudla, príležitostne mi ho odfoť a vlož.
veľmi pekne dakujem za tvoje rady, skúsenosti a za odpoved.
dakujem ti veľmi pekne, že si sa mi tak podrobne venovala :-)
rozosmiala si aj ty mňa, je mnoho vecí, na ktoré ja vôbec nemám...
@stacy77777 , môže byť rada, že ma pri tom nevidíš, smiala by si sa ešte viac :-))))
si veľmi zlatá, dakujem ti a pekný zvyšok večera ti prajem, hlavne zdarné varenie a pečenie .-)
dievčence sú strašne zlaté a nezištne pomáhajú a to je fantastický pocit, to sa nedá zaplatiť.
veľmi pekne ti dakujem, si naozaj veľmi milá a snažíš sa ma povzbudiť, dobre mi to padlo.
poviem, že to tak má byť a ešte dodám, aké ťažké je tie jemné hrudky vyrobiť, že to chce priam cukrárske majstrovstvo:D :D:D
ale fakt chutilo. dala som si záležať, aby tie hrudky boli na fotografii zreteľné - aspoň som sa niečo dobré od vás všetkých naučila :-)
pekný večer aj tebe prajem.
teraz už budem vedieť. som rada, že som vyšla s kožou na trh. možno som pomohla aj iným a nespravia tú istú chybu ako ja.
tiež mám v zásobe rôzne želatíny, ale tu som si dala záležať ešte aj na garancii - toto bola generálka a v júni sa chystám na premiéru s jahidami pre oslávenkyňu. cuť vynikajúca, tak môže byť znovu.
dakujem ti za veštko :-)
dakujem ti.
Ja mám s ňou dobré skúsenosti.
veľmi pekne ti dakujem :-)
to je ale milé prekvapenie, práve som sa bola pozrieť na tvojom blogu, čítala som, čo si mi napísala a veľmi pekne ti dakujem.
nehnevaj sa, že som nepočkala, až mi tam odpovieš, ale po tejto mojej "generálke" sa blíži moja "premiéra" tvojej skvelej torty a chcem, aby bola taká fantastická ako tá tvoja.
nech ťa netrápi, že sa mi na prvýkrát nevydarila - už viem, kde som spravila chybu.máš pravdu, je super, že na vareche sú dievčatá, ktoré tak nezištne a ochotne poradia. aj mňa to nesmierne teší.
o tých zákuskoch v cukrárni zdieľam tvoj názor.
chcem ti však povedať, že tvoja torta je tu 2x v ten istý deň. s malým časovým rozdielom ju pridala používateľka @Belo pod názvom Jogurtova tortička. na tom by síce nič zlého nebolo, že je to tvoj recept, ale tvoju fotografiu z tvojho blogu vydáva za svoju a žne pochvaly bez mihnutia okom.
upozornili sme ju na to viacerí, ale fotku tam dalej ponrechala a mlčí.
mňa mrzí, že 13 ročné dievča /ak má naozaj má tých 13 r. ?/, takto flegmaticky podvádza, ani to s ňou nepohne...ved je to ľahko dokázateľné plagiátorstvo. čo z nej bude neskôr?
mlčí nielen ona, ale aj všetci ostatní z varechy.
prikladám link:
varecha.pravda.sk/recepty/jogurtova-torticka-/40207-recep...
@orchidea , prajem ti veľa krásnych a úspešných receptov, máš úžasný blog a nech sa ti darí.
dakujem za tvoj čas
varecha.pravda.sk/recepty/zmazte-obrazok-torticky-ktorej-...
a hlavne, nedakuj, lebo niet naozaj za čo.
nech sa ti darí a krásny víkend ti želám :-)