Čučoriedková roláda
Čučoriedková roláda (fotorecept)
Autor receptu: elenas
Jemnučká šťavnatá roláda čučoriedkovej chuti. Zvýšilo mi mascarpone v chladničke, tak som urobila túto čučoriedkovú dobrotu. Veľmi jednoduchá a rýchla na prípravu.
8-10 porcií |
30 minút príprava |
10-15 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Vajcia izbovej teploty trochu prešľaháme mixérom do ľahkej peny, pridáme cukor a vanilkový cukor a ešte šľaháme 8 -10 minút do hustej svetlej peny. Potom pridáme soľ, prešľaháme. Múku zmiešanú s práškom do pečiva preosejeme do cesta a opatrne zamiešame vareškou alebo ručnou metličkou zospodu nahor. Nakoniec pridáme olej a opatrne zamiešame do cesta.
- Cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plech (30x40 cm) vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 10-15 minút.
- Upečené cesto necháme 2-3 minútky chladnúť. Pripravíme si druhý papier na pečenie, posypeme ho práškovým cukrom a prevrátime a uložíme naň horúce upečené cesto spolu s papierom, na ktorom sa pieklo. Vrchný papier potrieme vodou a opatrne stiahneme. Cesto zvinieme spolu so spodným papierom a prikryjeme ho vlhkým papierom, ktorý sme stiahli alebo vlhkou kuchynskou utierkou. Necháme vychladnúť.
- Krém: Studené mascarpone, smotanu na šľahanie a cukor spolu šľaháme do zhustnutia. 3 PL krému som odložila na zdobenie rolády. Do zvyšného krému pridáme vopred rozmrazene čučoriedky a zašľaháme mixérom. Ak pri rozmrazovaní čučoriedky pustili veľa šťavy, tak trochu ju zlejeme.
- Vychladnuté cesto rozvinieme a rozotrieme naň čučoriedkový krém. Roládu zvinieme.
- Vrch som ozdobila odloženým krémom a čerstvými čučoriedkami. Roládu necháme v chladničke na 1-2 hodinky stuhnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť. Je to veľká dobrota.