Cubana
Foto: martinis

Vynikajúce rizoto s červenou fazuľou, paprikou, baby kukuričkami a paradajkami :)

1
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
5 ks
1/2 konzervy
6 ks
1 ks
1 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme bokom. Papriku a paradajky umyjeme, papariku nakrájame taktiež na kocky a pridáme k cibuli.

  2. 2

    Paradajky pokrájame na štvrtinky a spolu s pokrájanými kukuričkami dáme do misy.

  3. 3

    Na polievkovej lyžici oleja opražíme cibuľu a kocky papriky, po chvíli pridáme cca polovicu konzervy sterilizovanej červenej fazule aj s časťou nálevu a 4-5 minút dusíme.

  4. 4

    Hotovú zmes pridáme do misy k paradajkám a kukuričkám, pridáme aj uvarenú ryžu, dobre premiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti a môžme podávať ;)

  5. 5

    Môj tip : Cubana je chutná aj na ostro, so zopár kvapkami čili omáčky alebo pálivého kečupu alebo čerstvou či sušenou čili papričkou.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: