Cubana

Autor receptu: martinis

Vynikajúce rizoto s červenou fazuľou, paprikou, baby kukuričkami a paradajkami :)

1
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme bokom. Papriku a paradajky umyjeme, papariku nakrájame taktiež na kocky a pridáme k cibuli.
  2. Paradajky pokrájame na štvrtinky a spolu s pokrájanými kukuričkami dáme do misy.
  3. Na polievkovej lyžici oleja opražíme cibuľu a kocky papriky, po chvíli pridáme cca polovicu konzervy sterilizovanej červenej fazule aj s časťou nálevu a 4-5 minút dusíme.
  4. Hotovú zmes pridáme do misy k paradajkám a kukuričkám, pridáme aj uvarenú ryžu, dobre premiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti a môžme podávať ;)
  5. Môj tip : Cubana je chutná aj na ostro, so zopár kvapkami čili omáčky alebo pálivého kečupu alebo čerstvou či sušenou čili papričkou.