Cubana
Autor receptu: martinis
Vynikajúce rizoto s červenou fazuľou, paprikou, baby kukuričkami a paradajkami :)
1 porcia |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme bokom. Papriku a paradajky umyjeme, papariku nakrájame taktiež na kocky a pridáme k cibuli.
- Paradajky pokrájame na štvrtinky a spolu s pokrájanými kukuričkami dáme do misy.
- Na polievkovej lyžici oleja opražíme cibuľu a kocky papriky, po chvíli pridáme cca polovicu konzervy sterilizovanej červenej fazule aj s časťou nálevu a 4-5 minút dusíme.
- Hotovú zmes pridáme do misy k paradajkám a kukuričkám, pridáme aj uvarenú ryžu, dobre premiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti a môžme podávať ;)
- Môj tip : Cubana je chutná aj na ostro, so zopár kvapkami čili omáčky alebo pálivého kečupu alebo čerstvou či sušenou čili papričkou.