Hovädzí tokáň
Hovädzí tokáň

Csikós tokány (Hovädzí tokáň) fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 28. mája 2017

Dnešný obed : Hovädzí tokáň so smotanou.

4
porcie
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g domáca
2 ks menšia
1 strúčik
2 PL domáce sterilizované
200 ml
250 ml 33%-ná
1 PL
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso som umyla, osušila.

    Csikós tokány (Hovädzí tokáň) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala som ho na dlhé tenké pásy.

    Csikós tokány (Hovädzí tokáň) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu som dala nakrájanú slaninu a nechala som vytopiť tuk.

    Csikós tokány (Hovädzí tokáň) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som mäso.

    Csikós tokány (Hovädzí tokáň) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nechala som ho opiecť, kým sa odparila tekutina z mäsa.

    Csikós tokány (Hovädzí tokáň) (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Výpek som zliala do rajnice, pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.

    Csikós tokány (Hovädzí tokáň) (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som mletú červenú papriku.

    Csikós tokány (Hovädzí tokáň) (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som 2 lyžice leča a podliala som všetko červeným vínom.

    Csikós tokány (Hovädzí tokáň) (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vložila som do základu mäso. Pridala som aj vývar a pod pokrievkou na slabšom plameni som pomaly dusila a podlievala.

    Csikós tokány (Hovädzí tokáň) (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po 70 min bolo mäsko mäkké a mohla som ho dokončiť.

    Csikós tokány (Hovädzí tokáň) (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    V smotane na šľahanie som vymiešala troška múky a pridala som do hotového jedla a ešte nechala prejsť varom.

    Csikós tokány (Hovädzí tokáň) (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Hotové jedlo. Kým sa dusilo mäso, pripravila som prílohu nokerle.

    Csikós tokány (Hovädzí tokáň) (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Prajem vám dobrú chuť.

    Csikós tokány (Hovädzí tokáň) (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Moje veľmi obľúbené jedlo :-). Niekto robí z bravčového,neviem aké je v pôvodnom recepte.Ale Tvoj recept sa mi,Izka,veľmi páči :-).
1x martau
Veľmi dobré si uvarila, ešte že som mal aj ja dobrý obed, lebo by som pregĺgal na prázdno pred monitorom. No tento tvoj recept vyzerá veľmi dobre a je uložený na utorok . Zato hviezdičky letia za recept už dnes. Jaj a ešte niečo, prechádzam aj ja na varenie v hrnci podla teba a nie len pečenie v rúre, celkom za mi to zaľúbilo. Menej riadov a mäso mäkké a chutné. Ďakujem.
1x haji
... tak pod technologický postup aj tohoto Tvojeho rcp, milá Izka, sa aj ja rád podpisujem. Ďakujúc rodnej hrude a famílii po mamkinej "praslici" ho poznám a často používam. Do_slova a do_písmena prudko jedlé a v komlexe aj so zákuskom schválené na šľachtický stôl! Maj krásny nový týždeň, gazdinečka šikovná!
1x zahra