Hovädzí tokáň

Csikós tokány (Hovädzí tokáň) (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný obed : Hovädzí tokáň so smotanou.

4
porcie
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla, osušila.
  2. Nakrájala som ho na dlhé tenké pásy.
  3. Na panvicu som dala nakrájanú slaninu a nechala som vytopiť tuk.
  4. Pridala som mäso.
  5. Nechala som ho opiecť, kým sa odparila tekutina z mäsa.
  6. Výpek som zliala do rajnice, pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
  7. Pridala som mletú červenú papriku.
  8. Pridala som 2 lyžice leča a podliala som všetko červeným vínom.
  9. Vložila som do základu mäso. Pridala som aj vývar a pod pokrievkou na slabšom plameni som pomaly dusila a podlievala.
  10. Po 70 min bolo mäsko mäkké a mohla som ho dokončiť.
  11. V smotane na šľahanie som vymiešala troška múky a pridala som do hotového jedla a ešte nechala prejsť varom.
  12. Hotové jedlo. Kým sa dusilo mäso, pripravila som prílohu nokerle.
  13. Prajem vám dobrú chuť.