Hovädzí tokáň
Csikós tokány (Hovädzí tokáň) (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný obed : Hovädzí tokáň so smotanou.
4 porcie |
15 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso som umyla, osušila.
- Nakrájala som ho na dlhé tenké pásy.
- Na panvicu som dala nakrájanú slaninu a nechala som vytopiť tuk.
- Pridala som mäso.
- Nechala som ho opiecť, kým sa odparila tekutina z mäsa.
- Výpek som zliala do rajnice, pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridala som mletú červenú papriku.
- Pridala som 2 lyžice leča a podliala som všetko červeným vínom.
- Vložila som do základu mäso. Pridala som aj vývar a pod pokrievkou na slabšom plameni som pomaly dusila a podlievala.
- Po 70 min bolo mäsko mäkké a mohla som ho dokončiť.
- V smotane na šľahanie som vymiešala troška múky a pridala som do hotového jedla a ešte nechala prejsť varom.
- Hotové jedlo. Kým sa dusilo mäso, pripravila som prílohu nokerle.
- Prajem vám dobrú chuť.