Foto: bogar
Komplikované ale o to chutnejšie raňajky , desiata, olovrant alebo večera. Treba dbať hlavne o priestor medzi rohlíčkami na plechu pred pečením, aby sa Zobraziť celý popisKomplikované ale o to chutnejšie raňajky , desiata, olovrant alebo večera. Treba dbať hlavne o priestor medzi rohlíčkami na plechu pred pečením, aby sa nezlepili a keď vykukne čokoládka netreba sa tiež báť, sú skvelé ... :)
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
pripravila som si páru surovín ...
-
2
do mixéru som dala všetky suroviny okrem jedného vajíčka , nutely a 100g masla. Zapla som mixér na hnetáky a miesila som cesto skoro hodinu .. najprv je jemnejšie , lepkavejšie ale potom sa suroviny spoja.. ak sa vám bude zdať príliš jemné pridajte múku...
-
3
cesto sa musí premiesiť poriadne aby sa rozpustilo maslo a poriadne sa spojilo so surovinami....
-
4
tu je skoro vymiesené cesto ktoré som si vybrala z mixéra a ešte približne pol hodinu som miesila ručne s maličkým pridávaním múky aby sa cesto nelepilo ... a miesiť a miesiť až kým nemá cesto malé bublinky...
-
5
vymiesené cesto som rozvaľkala od oka v podstate ako mi vyšlo :) nechala som cesto odpočívať a medzi tým som si vyšľahala maslo(100g) s múkou (70g) do penista (všetko nemusíte použiť len aby bolo na potretie...)
-
6
pomastíme celú rozvaľkanú plochu ....
-
7
cesto som preložila , každý prekladá inak tak nebudem to tu presne porovnávať ale ja to robím cca ako by som zavrela okno otočím o 180 stupňov a opäť ako okno... takýto bochník odložím do chladničky na 45 min, potom ho vyberiem a opäť rozvaľkám a preložím... a zase šup do chladničky opakujem 3krát po 45min ... po posledných 45min. cesto vyberiem...
-
8
a rozdelím ho na dva bochníky ... jeden odložím a prikryjem aby neobschlo a druhé som vyvaľkala na cca obdĺžnik ...
-
9
táto foto nevyšla ale krájala som dajme tomu rovnomerné akoby kúsky pizz-e :D naplnila som ich nutelou asi jedna lyžička . Nutelu som dala na širšiu stranu nie na špicatú :) a od širšej časti po užšiu som postupne rolovala a vytvarovala rožok :)
-
10
uložila som ich na papier na pečenie a nechala som ich kysnúť 40min ... samozrejme prikryté na teplom mieste ...
-
11
pred pečením som rúru predhriala a rohlíčky som potrela 1 rozšľahaným vajíčkom v mlieku... šup do rúry na cca 20min... prajem dobrú chuť ...
Bod č.7 : Pred otocenim poskladaneho cesta o 180 °treba cesto vyvalkat? Ja si myslim, ze ano, aby sa dalo znovu poskladat. Dakujem za odpoved.
A velmi pekne dakujem za krasne pochvaly :)