Croissanty - resanky fotorecept

bogar - fotkabogar, 16. februára 2012
Croissanty - resanky (fotorecept)
Foto: bogar

Komplikované ale o to chutnejšie raňajky , desiata, olovrant alebo večera. Treba dbať hlavne o priestor medzi rohlíčkami na plechu pred pečením, aby sa Zobraziť celý popisKomplikované ale o to chutnejšie raňajky , desiata, olovrant alebo večera. Treba dbať hlavne o priestor medzi rohlíčkami na plechu pred pečením, aby sa nezlepili a keď vykukne čokoládka netreba sa tiež báť, sú skvelé ... :)

20
porcií
310 minút
príprava
17-20 minút
na 160 °C

Suroviny

650 g
5 ks
50 ml
8 g
70 g
50 ml teplá
1 PL
200 g mäkké




Postup

  1. 1

    pripravila som si páru surovín ...

    Croissanty - resanky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do mixéru som dala všetky suroviny okrem jedného vajíčka , nutely a 100g masla. Zapla som mixér na hnetáky a miesila som cesto skoro hodinu .. najprv je jemnejšie , lepkavejšie ale potom sa suroviny spoja.. ak sa vám bude zdať príliš jemné pridajte múku...

    Croissanty - resanky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    cesto sa musí premiesiť poriadne aby sa rozpustilo maslo a poriadne sa spojilo so surovinami....

    Croissanty - resanky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    tu je skoro vymiesené cesto ktoré som si vybrala z mixéra a ešte približne pol hodinu som miesila ručne s maličkým pridávaním múky aby sa cesto nelepilo ... a miesiť a miesiť až kým nemá cesto malé bublinky...

    Croissanty - resanky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vymiesené cesto som rozvaľkala od oka v podstate ako mi vyšlo :) nechala som cesto odpočívať a medzi tým som si vyšľahala maslo(100g) s múkou (70g) do penista (všetko nemusíte použiť len aby bolo na potretie...)

    Croissanty - resanky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pomastíme celú rozvaľkanú plochu ....

    Croissanty - resanky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    cesto som preložila , každý prekladá inak tak nebudem to tu presne porovnávať ale ja to robím cca ako by som zavrela okno otočím o 180 stupňov a opäť ako okno... takýto bochník odložím do chladničky na 45 min, potom ho vyberiem a opäť rozvaľkám a preložím... a zase šup do chladničky opakujem 3krát po 45min ... po posledných 45min. cesto vyberiem...

    Croissanty - resanky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a rozdelím ho na dva bochníky ... jeden odložím a prikryjem aby neobschlo a druhé som vyvaľkala na cca obdĺžnik ...

    Croissanty - resanky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    táto foto nevyšla ale krájala som dajme tomu rovnomerné akoby kúsky pizz-e :D naplnila som ich nutelou asi jedna lyžička . Nutelu som dala na širšiu stranu nie na špicatú :) a od širšej časti po užšiu som postupne rolovala a vytvarovala rožok :)

    Croissanty - resanky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    uložila som ich na papier na pečenie a nechala som ich kysnúť 40min ... samozrejme prikryté na teplom mieste ...

    Croissanty - resanky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    pred pečením som rúru predhriala a rohlíčky som potrela 1 rozšľahaným vajíčkom v mlieku... šup do rúry na cca 20min... prajem dobrú chuť ...

    Croissanty - resanky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

izabella929
toto jedno som veru ešte neskúšala upiecť...musím sa polepšiť.-)) máš ich nádherné.-))
marijanka712
Krásne sa ti podarili velmi pekný foto postup iste celá rodinka mala velmi dobrú večru k tomu dobré kakaoko čo viac si ešte priať....
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
vyzeraju pekne!!!všeličo som piekla ale croassane ešte nie,budem musiet vyskušat!!!!
sneica
vydarili sa vyzeraju super....receptik ukladam...:)
zuzik01
tak veru, krasne vyzeraju, ale ta dlhaaaaa priprava :-(
orchidea
Tiež sa mi páčia len to miešanie dlhé ma odrádza, ináč super receptík.
evanaaa
Možno kto má DP, by to nemusel zdĺhavo miesiť, lebo by sa mohol aj mixér zavariť, ak je slabší. Prijala by som už napečené, ale mne je aj tám polhodina ručného miesenia dosť na moje boľavé ramená. Ale dobre popísané, aj výsledok stojí za to.
teodora
Vyzerajú ozaj lákavo,no mne sa tiež zdá pridlhá príprava. Určite recept vyskúšam,uložila som si ho. Ale čas miesenia si prispôsobím po svojom.A čas medzi ukladaním tiež. Je tam droždie,ono si svoje spraví. Pekne pripravené,odfotené. Ak sa mi vydaria,ozvem sa. Pozdravujem všetkých varecháčov a prajem pohodový víkend.
olinka12
Malý vnúčik miluje croissanty ja ich určite vyskúšam. Ukladám do KK
tetrisss
Vyzera to bezva, len nechapem, preco sa to musi miesit tak dlho?
marienka44
@Bogar , ja ma otazky k priprave cesta: 50 ml teplej vody je na pripravu kvasku? Lebo v texte sa spomina len vsetko do kopy zmiesit.
Bod č.7 : Pred otocenim poskladaneho cesta o 180 °treba cesto vyvalkat? Ja si myslim, ze ano, aby sa dalo znovu poskladat. Dakujem za odpoved.
bogar
no treba to dat vsetko dokopy a v podstate voda moze byt aj studena to je jedno.lebo tam bolo susene drozdie .. :) a co sa tyka skladania ja ho zlozim ked je rozvalkane ak ze kraje dam do vnutra plus prelozim este na raz neviem to dokonalo vysvetllit :( no kazdopadne by malo mat tri vrstvy ked sa pozriete na poskladane z boku...a nemusi sa miesit tak dlho :) kto ako chce....

A velmi pekne dakujem za krasne pochvaly :)
janka1011
len dnes som objavila tento recept, a hneď som musela aj vyskúšať a musím povedať, že sú božské!!!!!! Robila som presne podľa receptu, aj čokoládka trochu vykukla, ale na chuti ani kráse im to neubralo, sú úžasné,vďaka za skvelý recept. Nabudúce ešte skúsim s vanilkovým pudingom plniť.
bogar
dakujeeem som rada ze sa vydarili :-) a ze chutili :)
magdala
to je riadne pracné, ale sú nádherné :)) krásne sa ti vydarili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia