Čokoládový koláčik s vanilkovou plnkou

Autor receptu: redakcia

12
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Smotanu v kastróliku zahrejeme k bodu varu a pridáme podľa chuti vanilkový cukor. Odstavíme a primiešame vaječné žĺtky. Zmes nalejeme do okrúhlych foriem na čokoládové bonbóny s priemerom 2 cm. Dáme do mrazničky zamrznúť.
  2. Všetky suché ingrediencie zmiešame v jednej miske. V druhej vyšľaháme vajce, jogurt, mlieko a olej. Postupne po tretinách primiešavame suché ingrediencie do misky s vyšľahaným vajcom, jogurtom, olejom a mliekom, používame pri tom mixér, aby bolo cesto hladké.
  3. Silikónovú formu na mafi ny vymastíme maslom a naplníme do jednej tretiny cestom. Zamrznutý vanilkový krém dáme do stredu a potom zalejeme cestom do výšky 1 cm po okraj formy. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C 15 minút.