Čokoládový koláč s malinami fotorecept
Foto: Kucharka
Niečo pre čoko fanatikov :-)) Je to niečo medzi brownies a pudingovým koláčom. Recept je podľa Nigelly Lawson.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zmiešame múku a kakao.
-
2
Maslo, obidva cukry, čokoládu, kávu a vodu zohrejeme na slabom ohni. Miešame do rozpustenia. Odložíme bokom a necháme mierne schladiť.
-
3
Múku a kakao pridáme do tekutých surovín, vymiešame do hladkej hmoty. Postupne pridávame vajcia.
-
4
Trochu viac ako polovičku cesta vylejeme do papierom na pečenie vystlanej formy, priemer 22-23 cm. Aby sme mali aspoň 2 cm cesta na spodku formy. Na cesto rozložíme maliny.
-
5
Vylejeme zvyšok cesta, ak niektoré maliny “vykuknú”, jemne ich zatlačíme do cesta.
-
6
Vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňov, 40-45 minút. Koláč neskúšame špajdľou, je v strede trochu mokrý aj po upečení.
-
7
Podávame posypaný práškovým cukrom. A najlepší je s kopčekom šľahačky, smotany alebo zmrzliny.
Koláč je veľmi čokoládový, dokonca ak použijem viac percentnú čokoládu, dám menej kakaa... ale to som ja :-))
Ak skúsite, dúfam, že bude chutiť.