Čokoládový koláč

Čokoládový koláč s malinami (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Niečo pre čoko fanatikov :-)) Je to niečo medzi brownies a pudingovým koláčom. Recept je podľa Nigelly Lawson.

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame múku a kakao.
  2. Maslo, obidva cukry, čokoládu, kávu a vodu zohrejeme na slabom ohni. Miešame do rozpustenia. Odložíme bokom a necháme mierne schladiť.
  3. Múku a kakao pridáme do tekutých surovín, vymiešame do hladkej hmoty. Postupne pridávame vajcia.
  4. Trochu viac ako polovičku cesta vylejeme do papierom na pečenie vystlanej formy, priemer 22-23 cm. Aby sme mali aspoň 2 cm cesta na spodku formy. Na cesto rozložíme maliny.
  5. Vylejeme zvyšok cesta, ak niektoré maliny “vykuknú”, jemne ich zatlačíme do cesta.
  6. Vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňov, 40-45 minút. Koláč neskúšame špajdľou, je v strede trochu mokrý aj po upečení.
  7. Podávame posypaný práškovým cukrom. A najlepší je s kopčekom šľahačky, smotany alebo zmrzliny.