Čokoládový koláč
Čokoládový koláč s malinami (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Niečo pre čoko fanatikov :-))
Je to niečo medzi brownies a pudingovým koláčom. Recept je podľa Nigelly Lawson.
8 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Zmiešame múku a kakao.
- Maslo, obidva cukry, čokoládu, kávu a vodu zohrejeme na slabom ohni. Miešame do rozpustenia. Odložíme bokom a necháme mierne schladiť.
- Múku a kakao pridáme do tekutých surovín, vymiešame do hladkej hmoty. Postupne pridávame vajcia.
- Trochu viac ako polovičku cesta vylejeme do papierom na pečenie vystlanej formy, priemer 22-23 cm. Aby sme mali aspoň 2 cm cesta na spodku formy. Na cesto rozložíme maliny.
- Vylejeme zvyšok cesta, ak niektoré maliny “vykuknú”, jemne ich zatlačíme do cesta.
- Vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňov, 40-45 minút. Koláč neskúšame špajdľou, je v strede trochu mokrý aj po upečení.
- Podávame posypaný práškovým cukrom. A najlepší je s kopčekom šľahačky, smotany alebo zmrzliny.