Čokoládový a kávový krém so šľahačkou fotorecept
Foto: elysa
Čokoláda a káva sú naše obľúbené príchute v dezertoch...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Čokoládový krém: | |
450 ml |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
50 g |
|
50 g |
|
Kávový krém: | |
450 ml |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
50 g |
|
1000 g |
|
20 ks |
|
1 dcl |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
na zdobenie |
|
Postup
-
1
Deň pred prípravou dáme stiecť jogurt na plátenko uložené na sitku, samozrejme dávame stiecť nad misu do chladničky.
-
2
Takto si krásne na druhý deň jogurt vyklopíme na tanier, stečenú srvátku môžeme použiť pri pečení chleba a pečiva.
-
3
Krémy sa varia ako klasické pudingy: mlieko, kryštálový a vanilkový cukor, žĺtok a zlatý klas uvaríme na krém, do kávového hneď vsypeme instantnú kávu.
-
4
Do uvarených krémov vmiešame maslo a do čokoládového aj polámanú čokoládu.
-
5
Dobre vymiešame a za častého premiešania necháme ochladnúť.
-
6
Medzitým si posekáme, alebo polámeme piškóty.
-
7
Stečený jogurt rozdelíme rovnako do oboch vychladnutých krémov.
-
8
Vyšľaháme šľahačom na hladké krémy.
-
9
A vrstvíme do pohárov, alebo misiek, najskôr čokoládový krém.
-
10
Rozdelíme posekané piškóty.
-
11
Polejeme vychladnutou kávou, ja som nesladila, vedela by som si tam predstaviť troška umu, ale moji to nemajú radi, tak bez neho. Kávy som dala asi 2 KL do každého pohára.
-
12
Dáme vrstvu kávového krému.
-
13
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom.
-
14
Šľahačku rozdelíme do pohárov. Tu je vidieť koľko pohárov mi vyšlo- 6 klasických malinovkových, asi 2,5 dcl a 2 o niečo menšie, keby som dávala do pudingových misiek, tak šľahačky by bolo málo, pretože priemer misiek je väčší, tak klamem kalórie :).
-
15
A na záver posypeme strúhanou čokoládou, podávame vychladené, Tento dezert nie je presladený.
Dezert za 5*, tlieskam :)
varecha.pravda.sk/recepty/nepecene-rezy-na-sposob-tiramis...
a pridám aj jeden zo skvelých receptov od @evusik varecha.pravda.sk/recepty/bagetky-desiata-a-nieco-k-tomu-...
***** a ukladám.