Foto: elysa
Malá improvizácia chladeného dezertu...
porcií
príprava
Postup
-
1
24 hodín vopred jogurty dáme stiecť na sitko cez čistú utierku. Do misky necháme stiecť syrovátku z jogurtu- použila som ju na pečenie bagiet. Použite vyššiu misku, utierku naskladajte tak, aby okraje neboli mimo misky, tiekla by Vám syrovátka po chladničke.
-
2
Z instantnej kávy a vody do misy pripravíme kávu, ochutíme 1 PL umu.
-
3
Jogurt vyklopíme na tanier.
-
4
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme zo stužovačom do tuha.
-
5
Do vyšľahanej šľahačky opatrne vmiešame jogurt, 1 PL umu a práškový cukor.
-
6
Vznikne nám hustý krém, stužovač by asi ani nepotreboval.
-
7
Do nádoby ukladáme piškóty namočené v káve- prvá vrstva je najhustejšia. Moja nádoba má cca 19x29 cm.
-
8
Dáme vrstvu krému, uhladíme. Navrstvíme zasa piškóty, už ich dáme menej ako do prvej vrstvy, zase krém, uhladíme.
-
9
Do poslednej vrstvy piškót dáme najmenej.
-
10
Uhladíme zvyšný krém. Máme 3 vrstvy piškót aj krému.
-
11
Husto posypeme kakaom.
-
12
Odložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky, potom pokrájame na porcie a podávame.
varecha.pravda.sk/recepty/natierka-z-jogurtu-a-bagety-so-...