Foto: elysa
Objavila som čaro "stečeného" jogurtu a dnes som ho použila na jednoduchý krémeš.
príprava
Postup
-
1
Večer pred dáme stiecť jogurt na plátno cez sitko. Zabudla som odfotiť, ale mám to opísané v recepte na Nepečené rezy na spôsob tiramisu. Ale samozrejme sa dá použiť aj 200 g masla, tieto zákusky s jogurtom sú ľahšie. Na obrázku už mám stečený jogurt a syrovátku- tú použijem pri pečení bagiet.
-
2
V mlieku uvaríme kryštálový cukor, vanilku, žľtky a zlaté klasy.
-
3
Do horúceho vmiešame tuhý sneh z bielkov, dobre premiešame.
-
4
Potom pridáme kúsok masla proti vytvoreniu kožky- nemusí byť.
-
5
Dobre vymiešaný krém necháme poriadne vychladnúť. Do vychladnutého zašľaháme jogurt.
-
6
Na plech- 33x22 cm- uložíme maslové keksy. Chybička sa stala- nie je foto, na keksy natieme žľtkový krém.
-
7
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha so stužovačmi a natrieme na žľtkový krém.
-
8
Naukladáme zasa keksy, jemne ich vtlačíme do šľahačky. Odložíme na pár hodín do chladničky- najlepšie na noc.
-
9
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a krájame porcie podľa veľkosti keksov.
ukladám a ***** dávam.