Čokoládovo-višnové rezy
Foto: valina
Zákusok je vhodný pre návštevu, na rôzne oslavy ale aj len tak ku káve.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto (2 x): | |
2 ks |
|
150 g |
|
500 ml |
|
150 ml |
|
400 g |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
700 ml |
|
600 ml |
|
2 bal. (Dr.Oetker) |
|
100 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
3 PL |
|
(na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a premiešanú múku a práškom do pečiva, sódou a kakaom. Všetko premiešame, cesto (je riedke, ale také má byť) vylejeme na plech s rozmermi 30x40 cm. Pečieme 30 minút pri 200 °C. Rovnako pripravíme a upečieme aj druhý plát cesta.
- 2
Plnka: Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme tuhý puding. Čokoládu roztopíme nad parou. Vymiešame Heru, do ktorej pomaličky vmiešame vychladnutú rozpustenú čokoládu, puding a amaretto. Vykôstkujeme višne. Plnku rozdelíme na 2 časti, do jednej vmiešame višne, druhú časť necháme na vrch rezov.
- 3
Višňovou plnkou natrieme 1 plát cesta, prikryjeme druhým plátom, natrieme plnku bez višní a navrch nastrúhame bielu a tmavú čokoládu.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu