Čokoládovo-snehová torta s karamelovým krémom
Foto: bambulkaaa
Niečo sladké ku dňu matiek ♡ Aj keď vyzerá zložito, no nie je ;) Je to veľmi fajná tortička, ktorou sa zavďačíte nie len Zobraziť celý popisNiečo sladké ku dňu matiek ♡ Aj keď vyzerá zložito, no nie je ;) Je to veľmi fajná tortička, ktorou sa zavďačíte nie len mamkám :)
Suroviny
4 ks |
|
100 g |
|
4 pl |
|
75 g |
|
25 g |
|
1 PL (tmavé preosiate) |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
50 g |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
200 g (alebo maslo) |
|
Snehový korpus: | |
4 ks |
|
240 g |
|
Poleva: | |
100 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Deň vopred si dáme uvariť Salko vo vode na 2 hodiny počas varenia dolievame vodu, aby sme mali Salko stále vo vode. V deň pečenia si Salko vyberieme otvoríme aj Heru, aby mali rovnakú teplotu. Korpus: Žĺtky vymiešame ručným mixérom s cukrom dopenista, pridáme teplú vodu a šľaháme až sa nám cukor nerozpustí. Nad parou si rozpustíme 50 g čokolády s 1 PL Hery 1 PL preosiateho kakaa a zašľaháme do žĺtkov, pridáme zamiešanú múku s pdp a Maizenou zamiešame vareškou. Z bielkov a štipky soli si vyšľaháme sneh, ktorý opatrne zamiešame do žĺtkového cesta. Tortovú formu priemerom 24 cm si vymastíme na dno dáme pap. na pečenie a okraje vysypeme múkou, nalejeme cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 175 °C 30 - 35 min. Zbytočne cesto nevysušujeme odskúšame špajdľou, či už máme upečené cesto, keď špajdlu vytiahneme z cesta a máme ju čistú, tak je cesto upečené. Cesto necháme vychladnúť.
- 2
Snehový korpus: Ten si môžete, ak chcete, urobiť ako prvý, lebo sa suší dosť dlho ;) Vyšľaháme bielky so štipkou soli a postupne zašľaháme cukor, šľaháme, až máme penu bielu a lesklú. Na plech si dáme pap. na pečenie a obkreslíme dno torty priemer 24 cm a navrstvíme si tam sneh. Dáme sušiť na 90 °C - 2 hodiny. Snehový korpus bude na vrchu usušený a ak bude vo vnútri mokrý, to nevadí, tak je to dobre. Necháme vychladnúť až potom odstránime z papiera.
- 3
Plnka: Maslo si vyšľaháme do bleda a postupne po častiach zašľahávame Salko. Dbajte, aby ste ich mali rovnakej izbovej teploty, aby sa Vám nestalo že sa Vám plnka zrazí... Môžete si troška plnky odložiť bokom na dozdobenie vrchu torty.
- 4
Ideme plniť a skladať tortu: Čokoládový korpus si prerežeme na dve časti (ak chcete môžete si korpus pofŕkať uvarenou kávou s cukrom). Na jednu časť si nanesieme polovicu plnky, dáme snehový korpus, druhú polovicu plnky a čokoládový korpus. Urobíme si polevu: Nad parou si rozpustíme 100 g várovej čokolády a 100 ml šľ. smotany, necháme vychladnúť a nalejeme na vrch torty, po stuhnutí dozdobíme odloženou plnkou, ja som dozdobila s plnkou, čo mi ostala z minulého pečenia ;)
- 5
Teraz posledne som robila túto fajnovú tortičku, takú malú v tortovej forme priemer 20 cm a na vrch som dala karamelovú polevu. Karamelová poleva: 8 ks krowky, 100 ml šľahačkovej smotany. Smotanu dáme do rajničky polámeme do nej karamelky a zohrievame. Za stáleho miešania necháme rozpustiť karamelky. Necháme vychladnúť a nalejeme na vrch torty. Postup som nenafotila, no hádam to nebude vadiť, lebo postup na túto tortičku nie je ťažký. Tortička je moc fajnová :)
Tiež torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tie krowky skúsime určite, dúfam už tento víkend :-)
Skúšala som hľadať na nete nejaký fotopostup na takúto tortičku no nenašla som taký aby bol tip top no aspoň Ti tu dávam toto foto čo som našla do času pokiaľ sa mi podarí piecť znova túto tortu a nafotiť podrobnejšie postup ;) Dúfam že Ti to troška pomôže k predstave pri pečení :) Ja som akurát nedávala na plnku orechy ako je na tomto fote...
Ďakujem za pochvalu :)
Ďakujem aj tebe :)
Neviem či to už nie je neskoro reagovať na tvoju otázku ale už sem veľmi nechodím ale aj tak odpíšem ;) V recepte z ktorého som piekla tam nad parou sneh pani nemiešala ale môžete ak sa obávate že sa Vám snehový korpus neusuší to by vôbec nevadilo ;)