Čokoládovo-karamelová torta

an3da - fotkaan3da, 22. júla 2013
Čokoládovo-karamelová torta
Foto: an3da

Dcéra bude v sobotu mať narodeninovú party a najprv som si myslela že postačí menšia torta, kapučino, recept som pridala skôr. Potom sa mi Zobraziť celý popisDcéra bude v sobotu mať narodeninovú party a najprv som si myslela že postačí menšia torta, kapučino, recept som pridala skôr. Potom sa mi zdalo že bude málo. Nechcem sa zahambiť, že by nedajbože bolo málo, tak som urobila ešte jednu. Tak vypadla 2 v 1, alebo konečný výsledok veľkosť veľkej torty a sú vlastne dve.

60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
100 g
100 g
100 g
1 PL
1 ks
1 ks
4 PL
70 ml
130 ml
200 g
7 dl
3 ks
250 g
130 ml
200 g
150 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Piškotu si urobíme tak že vyšľaháme cukor mletý s margarínom a pridávame žľtka, po jednom. Potom pridáme ztopenú a vychladenú čokoládu, kakao, vanilkový cukor, potom múku s pečivovým práškom a dobre vymiešame a naposledy šľahačkovú smotanu a mlieko.Naposledy zľahka primiešame vyšľahané bielka. Pečieme v okrúhlej forme, priemeru 28 cm, ale ja som robila v obdľžnikovej 27 krát 38 cm. Najprv 7-8 minút na 200, potom zmenšiť na 180 a pred koncom pečenia na 150, vcelku 35 do 40 minút. Upečený korpus som prerezala po dľžke na polovicu, dostala som dve cestá.

  2. 2

    Plnka: Cukor upálime na karamel, zalejeme s pol litrou mlieka, povaríme a potom zavaríme puding vymiešaný so zvyškom mlieka. Vychladíme. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu, v druhej nádobe vymiešame margarín a potom dáme všetko dohromady. Mali sa primiešať al mleté lieskovce, ale dcéra nechcela.

  3. 3

    Vyšľaháme práškovú šľahačku podľa návodu. Urobíme si polevu - ztopíme čokoládu s troma lyžicami mlieka a oleja alebo si pripravíme hotovú polevu. Plníme takto - na korpus dáme plnku, potom šľahačku, znovu korpus, plnka, hore plnka, poleva a ozdobiť šľahačkou. Ja som si na šľahačku urobila šerbet - upálila som 8 lyžíc cukra a zaliala som s pol litrom vody a vychladila. S tým som vyšľahala práškovú šľahačku.

    Čokoládovo-karamelová torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

monda
ale ja nevidím tortu na obrázku, sú tam 2 obdlžnikové zákusky, akú si myslela tortu? ja myslím že mala byť okrúhla,alebo žeby podľa teba aj obdlžniková? no neviem,, škoda že si viac nenafotila.,..vysvetli prosím,,dakujem.
1x soncya
an3da
Tak u nás hovoríme torta - aj ked je okrúhla aj ked je obdľžnikového tvaru. Zvyčajne robím veľkú, v takej veľkosti ako sú tieto dve spolu. Ked sú narodeniny tak máme takú návštevu, aj príbuzní aj susedia - tak nemôžem urobiť malú. Viac fotiek mám k receptu Kapučino torta, môžeš si pozrieť, @monda , tieto fotky urobila dcerka a potom som zabudla aby odfotila ked podávala na tanieriku.
aleana
Vypadla? Odkiaľ? Dúfam, že nie z okna...ale to by asi inak vyzerala :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia