Čokoládovo-karamelová torta

Autor receptu: an3da

Dcéra bude v sobotu mať narodeninovú party a najprv som si myslela že postačí menšia torta, kapučino, recept som pridala skôr. Potom sa mi zdalo že bude málo. Nechcem sa zahambiť, že by nedajbože bolo málo, tak som urobila ešte jednu. Tak vypadla 2 v 1, alebo konečný výsledok veľkosť veľkej torty a sú vlastne dve.

60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Piškotu si urobíme tak že vyšľaháme cukor mletý s margarínom a pridávame žľtka, po jednom. Potom pridáme ztopenú a vychladenú čokoládu, kakao, vanilkový cukor, potom múku s pečivovým práškom a dobre vymiešame a naposledy šľahačkovú smotanu a mlieko.Naposledy zľahka primiešame vyšľahané bielka. Pečieme v okrúhlej forme, priemeru 28 cm, ale ja som robila v obdľžnikovej 27 krát 38 cm. Najprv 7-8 minút na 200, potom zmenšiť na 180 a pred koncom pečenia na 150, vcelku 35 do 40 minút. Upečený korpus som prerezala po dľžke na polovicu, dostala som dve cestá.
  2. Plnka: Cukor upálime na karamel, zalejeme s pol litrou mlieka, povaríme a potom zavaríme puding vymiešaný so zvyškom mlieka. Vychladíme. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu, v druhej nádobe vymiešame margarín a potom dáme všetko dohromady. Mali sa primiešať al mleté lieskovce, ale dcéra nechcela.
  3. Vyšľaháme práškovú šľahačku podľa návodu. Urobíme si polevu - ztopíme čokoládu s troma lyžicami mlieka a oleja alebo si pripravíme hotovú polevu. Plníme takto - na korpus dáme plnku, potom šľahačku, znovu korpus, plnka, hore plnka, poleva a ozdobiť šľahačkou. Ja som si na šľahačku urobila šerbet - upálila som 8 lyžíc cukra a zaliala som s pol litrom vody a vychladila. S tým som vyšľahala práškovú šľahačku.