Čokoládovo-čerešňový koláč
Autor receptu: arabeska
Tento kolac patri medzi nase oblubene kolace, pretoze cokolada a ceresne je vzdy idealna
kombinacia.
10 porcií |
30 minút príprava |
50-60 minút na 180 °C |
Postup
- Ceresne odkostkovane a zliate zo stavy nechame na kuchynskom papieri osusit.
Orechy si na hrubo nasekame
250 g muky,kakao,pernikove kor.,a prasok do peciva si zmiesame.
- Ruru si predhrejeme na 180 C.
Vajcia,cukor a sol vyslahame slahacom aspon 5 min. do hladka,pridame muku s prisadami,
Potom primiesavame striedavo cervene vino(mlieko) a olej a polovicu nasekanych orechov.
- Ceresne si poprasime mukou 10 g
Polovicu cesta dame do vymastenej formy (forma na biskupsky chlebicek) a posypeme s polovicou ceresni.
Zvysne cesto a ceresne dame na vrch.
Dame do vyhriatej rury na mriezku nie do stredu ale na druhu od spodu a pecieme 50 - 60 min.
po upeceni nechame este 15 min. vychladnut vo forme,potom vyklopime a nechame este vychladit na mriezke
- Polevu si pripravime podla seba aku kto ma rad a s lyzicou nanesieme na kolac.
Posypeme so zvysnymi orechami a nechame stuhnut.