Čokoládovo-čerešňový koláč

Autor receptu: arabeska

Tento kolac patri medzi nase oblubene kolace, pretoze cokolada a ceresne je vzdy idealna kombinacia.

10
porcií
30 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ceresne odkostkovane a zliate zo stavy nechame na kuchynskom papieri osusit. Orechy si na hrubo nasekame 250 g muky,kakao,pernikove kor.,a prasok do peciva si zmiesame.
  2. Ruru si predhrejeme na 180 C. Vajcia,cukor a sol vyslahame slahacom aspon 5 min. do hladka,pridame muku s prisadami, Potom primiesavame striedavo cervene vino(mlieko) a olej a polovicu nasekanych orechov.
  3. Ceresne si poprasime mukou 10 g Polovicu cesta dame do vymastenej formy (forma na biskupsky chlebicek) a posypeme s polovicou ceresni. Zvysne cesto a ceresne dame na vrch. Dame do vyhriatej rury na mriezku nie do stredu ale na druhu od spodu a pecieme 50 - 60 min. po upeceni nechame este 15 min. vychladnut vo forme,potom vyklopime a nechame este vychladit na mriezke
  4. Polevu si pripravime podla seba aku kto ma rad a s lyzicou nanesieme na kolac. Posypeme so zvysnymi orechami a nechame stuhnut.