Malinový koláč

Čokoládové rezy s tvarohom a malinami

Autor receptu: redakcia

40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Čokoládu nalámeme do teplovzdornej misky a rozpustíme nad vodným kúpeľom spolu s maslom nakrájaným na kocky. Odstavíme a za stáleho miešania pridávame kakaový prášok, vanilkový extrakt a cukor. Po jednom na miernych otáčkach zašľahávame vajcia. Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Štvorcovú formu s priemerom 25 x 25 cm vystelieme papierom na pečenie a vlejeme do nej cesto, dôkladne zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.
  3. Tvarohová vrstva: Tvaroh vložíme do misky šľahača, prisypeme cukor a šľaháme na stredných otáčkach. Škrob rozmiešame s trochou mlieka. Zvyšné mlieko zohrejeme do bodu varu a za stáleho miešania prilejeme škrob, dve minúty povaríme. Prelejeme do studenej misy, necháme trochu vychladnúť a tenkým pramienkom pomaly za stáleho šľahania prilievame k tvarohovej hmote. Nakoniec jemne primiešame umyté a odkvapkané maliny.
  4. Tvarohovú hmotu rovnomerne nanesieme na predpečené cesto a vložíme do rúry dopiecť, kým tvarohová vrstva zozlatne (približne 15 minút, ale záleží od rúry).