Čokoládové cupcakes s parížskym krémom fotorecept

Anna Faltinová
cukrárka Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 22. marca 2020
Čokoládové cupcakes s parížskym krémom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
125 g
10 g
1 KL
1/2 KL
250 ml
1 ks
45 g
45 g rozpustené
100 g
Krém:
400 ml
300 g
100 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčko vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme kyslú smotanu a rozpustené maslo. Primiešame múku zmiešanú s kakaom, kypriacim práškom a sódou bikarbónou a trstinový cukor.

    Čokoládové cupcakes s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakoniec do cesta primiešame nasekanú čokoládu. Cesto rozdelíme do muffinových košíčkov a pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút.

  3. 3

    Krém: Najskôr privedieme do varu smotanu a zalejeme ňou čokoládu. Pridáme cukor a maslo a dohladka vymiešame. Zmes necháme vychladnúť a odležať v chladničke do druhého dňa. Na druhý deň vyšľaháme a krémom koláčiky ozdobíme.

    Čokoládové cupcakes s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre