Čokoládové cupcakes s parížskym krémom fotorecept
Anna Faltinová
cukrárka Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 22. marca 2020
cukrárka Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 22. marca 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
125 g |
|
10 g |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
45 g |
|
45 g rozpustené |
|
100 g |
|
Krém: | |
400 ml |
|
300 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Vajíčko vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme kyslú smotanu a rozpustené maslo. Primiešame múku zmiešanú s kakaom, kypriacim práškom a sódou bikarbónou a trstinový cukor.
-
2
Nakoniec do cesta primiešame nasekanú čokoládu. Cesto rozdelíme do muffinových košíčkov a pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút.
- 3
Krém: Najskôr privedieme do varu smotanu a zalejeme ňou čokoládu. Pridáme cukor a maslo a dohladka vymiešame. Zmes necháme vychladnúť a odležať v chladničke do druhého dňa. Na druhý deň vyšľaháme a krémom koláčiky ozdobíme.
- 3
Diskusia k receptu