Sladké plnené cestoviny
Čokoládové cestoviny s vanilkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 30 minút v chladničke odležať.
- Plnka: Bielu čokoládu rozpustíme nad parou, necháme vychladnúť. Potom zašľaháme do mascarpone spolu s 1 vajíčkom.
- Odležané cesto vyvaľkáme na tenký plát, prekrojíme ho na polovicu. Na jednu polovicu poukladáme malé kôpky plnky, okolo plnky cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom, navrch položíme druhý plát a spoje dobre pritlačíme. Formičkou vykrojíme ravioly. Vodu v hrnci privedieme do varu, vložíme ravioly a varíme sedem
minút. Teplé ravioly servírujeme s vanilkovou omáčkou.
- Vanilková omáčka: Do malého hrnca nalejeme smotanu a začneme variť. Vanilkový struk rozkrojíme, nožom vyberieme dužinu a vložíme do horúcej smotany. Pridáme 2 lyžice cukru. Žĺtky rozšľaháme s 1 lyžicu cukru a prilejeme k smotane. Za stáleho miešania na miernom ohni miešame, až kým omáčka nezačne hustnúť. Omáčku treba stále miešať, aby sa žĺtky nezrazili. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, stačí pridať trochu smotany.
|