Sladké plnené cestoviny

Čokoládové cestoviny s vanilkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 30 minút v chladničke odležať.
  2. Plnka: Bielu čokoládu rozpustíme nad parou, necháme vychladnúť. Potom zašľaháme do mascarpone spolu s 1 vajíčkom.
  3. Odležané cesto vyvaľkáme na tenký plát, prekrojíme ho na polovicu. Na jednu polovicu poukladáme malé kôpky plnky, okolo plnky cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom, navrch položíme druhý plát a spoje dobre pritlačíme. Formičkou vykrojíme ravioly. Vodu v hrnci privedieme do varu, vložíme ravioly a varíme sedem minút. Teplé ravioly servírujeme s vanilkovou omáčkou.
  4. Vanilková omáčka: Do malého hrnca nalejeme smotanu a začneme variť. Vanilkový struk rozkrojíme, nožom vyberieme dužinu a vložíme do horúcej smotany. Pridáme 2 lyžice cukru. Žĺtky rozšľaháme s 1 lyžicu cukru a prilejeme k smotane. Za stáleho miešania na miernom ohni miešame, až kým omáčka nezačne hustnúť. Omáčku treba stále miešať, aby sa žĺtky nezrazili. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, stačí pridať trochu smotany.