Čokoládové guľky
Čokoládové guľky

Čokoládové cake pops

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 5. apríla 2021
Čokoládové cake pops
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
24 ks
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
3 PL
3 PL
1 PL
1 ČL
Krém na guľky:
100 g
2 PL
4 PL
3 PL
Na ozdobenie:
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Vajcia vymiešame s práškovým cukrom do peny. Nakoniec primiešame kakao a múku s práškom do pečiva. Cesto preložíme do štvorcovej formy 20x20 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 20 minút pri 180 °C.

  2. 2

    Po vychladnutí rozsekáme cesto v mixéri. Mrvenicu dáme do misy, pridáme mascarpone, cukor, kakao a roztopenú čokoládu. Zamiesime a zo zmesi formujeme malé guľky (asi 25 g), ktoré napichneme na papierové paličky a dáme do chladničky stuhnúť (asi na hodinu).

  3. 3

    Ozdobenie: Vo vodnom kúpeli roztopíme 200 g horkej čokolády, guľky do nej namočíme, necháme odkvapkať a keď čokoláda trochu stuhne, ozdobíme dekoratívnymi cukríkmi.

Diskusia k receptu

olinecka
Jednoduchá príprava vynikajúci výsledok, super niet čo dodať.
siuuu
Veľmi sami páčia tieto rozkošné koláčiky - už toľkokrát som ich chcela skúsiť a nejako to nikdy nevyšlo ... vyzerajú super a určite tak aj chutia ... krásna fotečka