Čokoládové guľky

Čokoládové cake pops

Autor receptu: redakcia

24 ks
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Vajcia vymiešame s práškovým cukrom do peny. Nakoniec primiešame kakao a múku s práškom do pečiva. Cesto preložíme do štvorcovej formy 20x20 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 20 minút pri 180 °C.
  2. Po vychladnutí rozsekáme cesto v mixéri. Mrvenicu dáme do misy, pridáme mascarpone, cukor, kakao a roztopenú čokoládu. Zamiesime a zo zmesi formujeme malé guľky (asi 25 g), ktoré napichneme na papierové paličky a dáme do chladničky stuhnúť (asi na hodinu).
  3. Ozdobenie: Vo vodnom kúpeli roztopíme 200 g horkej čokolády, guľky do nej namočíme, necháme odkvapkať a keď čokoláda trochu stuhne, ozdobíme dekoratívnymi cukríkmi.