Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Čokoládové brownies so šľahačkou a s malinovou omáčkou

Marko Boczek
zástupca šéfkuchára v reštaurácii Brasserie La Marine v Bratislave, 28. decembra 2020
Čokoládové brownies so šľahačkou a s malinovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
50 minút
príprava
45 minút
na 165 °C

Suroviny

Brownies:
125 g
100 g
40 g
35 g
180 g
3 ks
1/2 ČL
50 g
25 g
Malinová omáčka:
100 g
100 g
220 g mrazené
Na dozdobenie:
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Brownies: Čokoládu rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli. Do rozpustenej zmesi pridáme najemno nasekané oriešky a marhule. V miske zmiešame kakao, múku, prášok do pečiva, cukor a pridáme čokoládovú zmes. Dobre premiešame, na záver pridáme vajcia. Premiešame a cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť na 45 minút do rúry vyhriatej na 165 stupňov.

  2. 2

    Malinová omáčka: Do malého hrnca dáme cukor, vodu a zvaríme. Keď sa cukor rozpustí, pridáme prvú polovicu malín a pomaly varíme 30 minút. Potom odstavíme a pridáme druhú polovicu malín.

  3. 3

    Brownies podávame s malinovou omáčkou a vyšľahanou smotanou.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu