Gaštanovo-čokoládová tortička

prhlavka - fotkaprhlavka, 9. júna 2013
Gaštanovo-čokoládová tortička
Foto: prhlavka

Mala som meniny, tak som pre svojich gratulantov upiekla nenáročnú, ľahučkú tortu, bola naozaj vynikajúca!!! Určite stojí za vyskúšanie.

Suroviny

Cesto:
Plnka 1:
2 ks
2 tyčinky
Plnka 2:
2 ks
1 ks
400 ml
Medzi korpusy a plnku:
Na ozdobenie:
1 tabuľka
kúsok
3 balenia




Postup

  1. 1

    Uvádzam v recepte klasický korpus: každý máme nejaký obľúbený recept na piškótu, doma sa riadime receptom, na aký sa odvolávam v priloženom linku(koľko vajec, toľko cukru, toľko múky).http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18966

  2. 2

    2- korpus bola klasická piškóta+ kakao, naozaj trošku(tabuľka) nastrúhanej várovej čokolády, za hrsť mletých vlašských orechov.http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18966

  3. 3

    plnka 1: dve šľahačkové smotany som si naliala do hrnčeka,nalámala do nej 2 tyčinky ľadové gaštany, miešala pokiaľ sa čokoláda v smotane neroztopila a naozaj iba chvíľočku nechala prevrieť (kým nehodila smotana prvé bubliny). Nechala vychladnúť, dala na noc do chladničky a na druhý deň vyšľahala pokiaľ nezačla hmota hustnúť(keď bola šľahačka ako krém, ktorý by nestekal z korpusu, treba vystihnúť dobu miešania, lebo inak sa zo šľahačky stane maslo!). Krém teda potrebuje pred prípravu deň vopred. plnka 2: práškové šľahačky som vyšľahala podľa návodu na jednu 200ml studeného mlieka, kedže som robila z dvoch, použila som 400 ml studeného mlieka. Nastrúhala som si gaštanové pyré a pomaličky vmiešavala do šľahačky, dala do chladničky, po pár hodinách som korpusy rozkrájala oba na dve časti a plnila plnkami a jahodovým+ marhuľovým džemom. pavučinka na torte( roztopená asi tablička várovej čokolády, kúsok hery nad parou, keď nebola horúca, ale iba teplá, tekutá naplnila som ňou sáčik na zdobenie medovníkov vytvorila najprv špiráku a potom špáradlom od stredu tvarovala trojuholníky, najprv v smere od stredu k okrajom torty a potom na opak, od okrajov ku stredu, je to veľmi jednoduché a efektné! čokoláda však nesmie byť tuhá...na okraje som pritláčala dlhé piškóty a bolo po výzdobe.

Diskusia k receptu

babkamt
Gratulujem ti k meninám . Spravila si chutnú tortu pre svojich gratulantov.
martamm
Krásna tortička a určite veľmi lahodná. keďže u nás gaštanové "ide", už je v KK :)
tatranka
Pekná tortička.Určite si tvoji gratulanti pochutnali.A dovoľ k tým meninkám,takúto ružičku a všetko dobré.

prhlavka
ďakujem ženušky :D len mi je ľúto,že nemá fotku z rezu...ani sme sa nenazdali a bolo po nej, niekto si odkrojil dupľu a ani ku ranej káve nezostalo, veľmi pochvaľovali...určite stojí za to vyskúšať, na budúce by som ju ešte spravila tak, že by som do piškôótového korpusu trošku margot tyčinky nastrúhala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia