Čokoládová torta
Čokoládová torta

Čokoládová torta s malinami

slovakbaker - fotkaslovakbaker, 28. novembra 2021
Čokoládová torta s malinami
Foto: slovakbaker

Nadčasová kombinácia čokolády a malín v podobe takejto modernej torty...

12
porcií

Suroviny

Korpus:
6 ks
6 PL
4 PL
4 PL
35 g
1/2 bal.
štipka
Malinový krém:
200 g mrazené
250 g
250 g
75 ml (33 %)
100 g
Parížska šľahačka:
500 ml (33 %)
200 g kvalitná (70 %)
Ganache:
100 ml
100 g kvalitná




Postup

  1. 1

    Deň vopred pripravíme parížsku šľahačku. V hrnci zohrejeme smotanu. Následne vsypeme nalámanú čokoládu a rozmiešame dohladka. Odstavíme a necháme vychladnúť. Odložíme na noc do chladničky.

  2. 2

    Korpus: V mise robota vyšľaháme dotuha bielky so štipkou soli, pridáme kryštálový cukor a šľaháme na tuhý lesklý sneh. V miske si rozmiešame žĺtky spolu s olejom a po častiach zašľaháme do bielkového snehu. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, preosejeme a zľahka primiešame k vaječnému základu. Cesto prelejeme do tortovej formy (priemer 20 cm) a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Necháme úplne vychladnúť.

  3. 3

    Maliny mixérom rozmixujeme dohladka. Pyré prelejeme do hrnca a varíme, kým nezhustne (môžeme pridať aj škrob). Prelejeme cez sitko, aby sme sa zbavili zrniečok. Necháme vychladnúť. V robote vyšľaháme spolu tvaroh, mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor, malinové pyré a vanilkovú pastu na hladký krém. Do krému môžeme ručne vmiešať aj zopár mrazených malín pre zvýraznenie chuti.

  4. 4

    Korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť položíme na podložku, okolo dáme cukrársky ráfik. Na korpus nanesieme polovicu krému, priložíme druhý plát, nanesieme zvyšný krém a prikryjeme tretím plátom. Odložíme do chladničky.

  5. 5

    Medzitým v robote vyšľaháme vychladenú parížsku šľahačku na tuhý krém. Tortu vyberieme z chladničky, uvoľníme ráfik. Na vrch a boky torty nanesieme parížsku šľahačku a uhladíme. Odložíme do chladničky.

  6. 6

    Pripravíme ganache, ktorou polejeme vrch torty. Ak nám zvýšila parížska šľahačka, môžeme ju preniesť do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a tortu ňou ozdobiť. Na záver poukladáme ovocie (maliny, granátové jablko,...)

  7. 7

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

luwinka
Krásne torty pecies, radosť už len pozrieť a o chutnani mňam to musí byť dobrota.👌
1x haji
pivonka
Po schwarzwaldskej torte ďalšia nádherná a na podobný spôsob, určite aj veľmi chutná. Tipujem, že si profesionál a preto nie sú vidno v reze.
slovakbaker
@pivonka (30.11.2021 10:46)

Ďakujem pekne, profesionál nie som. Piecť som začal zhruba pred 3 rokmi. V reze nie sú vidno, lebo sa torta aj rýchlo zjedla xdd
malborka
Ako dlho to mám piecť xd bojím sa, že to zhorý a ja s tým mohli by ste mi prosím pomoct?
anapa
naozaj je to forma o priemere 20 cm na 6 vajec.---
slovakbaker
@malborka (12.12.2021 22:31)

Ja pečiem odoka, takže presný čas povedať neviem. Samozrejme, záleží aj od rúry, každá pečie inak. Odporúčam 20-25 minút (rúru neotvárať, inak korpus spľasne), následne sa riaďte špáradlovou skúškou.
slovakbaker
@anapa (20.12.2021 14:12)

Áno, 6 vajec je na formu s priemerom 20cm ideálne množstvo, pokiaľ chceme následne korpus prerezať na 3 časti. 6 vajec avšak platí pre technologický postup, kedy sa z bielkov vyšľahá tuhý sneh a žĺtky sa len zamiešajú (teda žĺtky nešľaháme samostatne). Pri technologickom postupne inom ako je v tomto recepte, môže byť toto množstvo až priveľa.
janah283
Fantastická 🤩 Dnes som ňou gratulovala dcérke a mala veľký úspech v celej rodine. Ďakujem za super recept, zrozumiteľný postup, všetko klaplo ako malo 😊




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia