Čokoládová torta
Čokoládová torta s malinami
Autor receptu: slovakbaker
Nadčasová kombinácia čokolády a malín v podobe takejto modernej torty...
Postup
- Deň vopred pripravíme parížsku šľahačku. V hrnci zohrejeme smotanu. Následne vsypeme nalámanú čokoládu a rozmiešame dohladka. Odstavíme a necháme vychladnúť. Odložíme na noc do chladničky.
- Korpus: V mise robota vyšľaháme dotuha bielky so štipkou soli, pridáme kryštálový cukor a šľaháme na tuhý lesklý sneh. V miske si rozmiešame žĺtky spolu s olejom a po častiach zašľaháme do bielkového snehu. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, preosejeme a zľahka primiešame k vaječnému základu. Cesto prelejeme do tortovej formy (priemer 20 cm) a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Necháme úplne vychladnúť.
- Maliny mixérom rozmixujeme dohladka. Pyré prelejeme do hrnca a varíme, kým nezhustne (môžeme pridať aj škrob). Prelejeme cez sitko, aby sme sa zbavili zrniečok. Necháme vychladnúť.
V robote vyšľaháme spolu tvaroh, mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor, malinové pyré a vanilkovú pastu na hladký krém. Do krému môžeme ručne vmiešať aj zopár mrazených malín pre zvýraznenie chuti.
- Korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť položíme na podložku, okolo dáme cukrársky ráfik.
Na korpus nanesieme polovicu krému, priložíme druhý plát, nanesieme zvyšný krém a prikryjeme tretím plátom. Odložíme do chladničky.
- Medzitým v robote vyšľaháme vychladenú parížsku šľahačku na tuhý krém. Tortu vyberieme z chladničky, uvoľníme ráfik. Na vrch a boky torty nanesieme parížsku šľahačku a uhladíme. Odložíme do chladničky.
- Pripravíme ganache, ktorou polejeme vrch torty. Ak nám zvýšila parížska šľahačka, môžeme ju preniesť do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a tortu ňou ozdobiť. Na záver poukladáme ovocie (maliny, granátové jablko,...)
- Dobrú chuť!