Čokoládová torta

Čokoládová torta s malinami

Autor receptu: slovakbaker

Nadčasová kombinácia čokolády a malín v podobe takejto modernej torty...

12
porcií

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred pripravíme parížsku šľahačku. V hrnci zohrejeme smotanu. Následne vsypeme nalámanú čokoládu a rozmiešame dohladka. Odstavíme a necháme vychladnúť. Odložíme na noc do chladničky.
  2. Korpus: V mise robota vyšľaháme dotuha bielky so štipkou soli, pridáme kryštálový cukor a šľaháme na tuhý lesklý sneh. V miske si rozmiešame žĺtky spolu s olejom a po častiach zašľaháme do bielkového snehu. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, preosejeme a zľahka primiešame k vaječnému základu. Cesto prelejeme do tortovej formy (priemer 20 cm) a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Necháme úplne vychladnúť.
  3. Maliny mixérom rozmixujeme dohladka. Pyré prelejeme do hrnca a varíme, kým nezhustne (môžeme pridať aj škrob). Prelejeme cez sitko, aby sme sa zbavili zrniečok. Necháme vychladnúť. V robote vyšľaháme spolu tvaroh, mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor, malinové pyré a vanilkovú pastu na hladký krém. Do krému môžeme ručne vmiešať aj zopár mrazených malín pre zvýraznenie chuti.
  4. Korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť položíme na podložku, okolo dáme cukrársky ráfik. Na korpus nanesieme polovicu krému, priložíme druhý plát, nanesieme zvyšný krém a prikryjeme tretím plátom. Odložíme do chladničky.
  5. Medzitým v robote vyšľaháme vychladenú parížsku šľahačku na tuhý krém. Tortu vyberieme z chladničky, uvoľníme ráfik. Na vrch a boky torty nanesieme parížsku šľahačku a uhladíme. Odložíme do chladničky.
  6. Pripravíme ganache, ktorou polejeme vrch torty. Ak nám zvýšila parížska šľahačka, môžeme ju preniesť do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a tortu ňou ozdobiť. Na záver poukladáme ovocie (maliny, granátové jablko,...)
  7. Dobrú chuť!