Čokoládová torta fotorecept
Foto: olinecka
Kto miluje čokoládu, príde si na svoje. Naozaj výborná chuť plná čokolády, vhodná na blížiace sa sviatky.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 g (Hera) |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
180 g kvalitná |
|
8 ks |
|
štipka |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
12 PL |
|
18 PL |
|
50 g |
|
100 g |
|
250-300 g |
|
Okrem toho: | |
(na potretie korpusu) |
|
|
Postup
-
1
Korpus: Na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Maslo s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do penista. Postupne pridáme žĺtky a rozpustenú čokoládu. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva a vmiešame do čokoládovej zmesi. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh. Varechou ho zľahka vmiešame do cesta. Tortovu formu (26 cm) vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vlejeme pripravene cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
-
2
Suroviny na plnku. Do misy dáme vodu, cukor, kakao, a nasekanú čokoládu. Na vodnom kúpeli za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Netrvá to dlho, tak 15 - 18 minút. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s čokoládovou zmesou.
-
3
Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie. Korpus prekrojíme na tri časti.
-
4
Spodný diel korpusu potrieme plnkou. Stredný diel potrieme džemom a džemovou stranou položíme na korpus s krémom. Natrieme krém a položíme vrchný diel korpusu natretý džemom - džemovou stranou na krém. Vrch a boky torty natrieme zvyšnou plnkou a ozdobíme.
-
5
Tortu dáme do chladničky stuhnúť. Takto vyzerá v reze. Dobrú chuť.
Určite boli by čokoládové, pozdravujem.