Čokoládová torta

Čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Kto miluje čokoládu, príde si na svoje. Naozaj výborná chuť plná čokolády, vhodná na blížiace sa sviatky.

60 minút
príprava
45 minút
na 190  °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Maslo s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do penista. Postupne pridáme žĺtky a rozpustenú čokoládu. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva a vmiešame do čokoládovej zmesi. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh. Varechou ho zľahka vmiešame do cesta. Tortovu formu (26 cm) vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vlejeme pripravene cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  2. Suroviny na plnku. Do misy dáme vodu, cukor, kakao, a nasekanú čokoládu. Na vodnom kúpeli za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Netrvá to dlho, tak 15 - 18 minút. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s čokoládovou zmesou.
  3. Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie. Korpus prekrojíme na tri časti.
  4. Spodný diel korpusu potrieme plnkou. Stredný diel potrieme džemom a džemovou stranou položíme na korpus s krémom. Natrieme krém a položíme vrchný diel korpusu natretý džemom - džemovou stranou na krém. Vrch a boky torty natrieme zvyšnou plnkou a ozdobíme.
  5. Tortu dáme do chladničky stuhnúť. Takto vyzerá v reze. Dobrú chuť.