Tento recept mi priniesol môj manžel od kolegu z práce, je veľmi dobrá, vždy mala úspech.
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
100 g |
|
250 g |
|
1 bal |
|
6 ks |
|
Plnka: | |
1 liter |
|
6 PL |
|
3 bal |
|
200 g |
|
200 g |
|
Poleva: | |
200 ml |
|
200 g |
|
na pokropenie korpusu |
|
Postup
-
1
Cesto: Rozpustíme si čokoládu, vyšľaháme bielka. Žĺtka miešame s cukrom, za stáleho miešania pridávame rozpustenú a vychladenú čokoládu, postupne pridáme olej, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, nakoniec do cesta ručne vmiešame vyšľahané bielka. Vymastíme a vysypeme si múkou formu na tortu, vlejeme cesto a dáme piecť do vopred predohriatej rúry na 180 stupňov 45 minút. Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu, ja prerezávam nitkou, je to rýchle a praktické.
- 2
Plnka: Uvaríme si puding z 1L mlieka, 6 PL cukru a 3 sáčkov pudingu. Rozpustíme si čokoládu a vychladnutú zmiešame s maslom. Puding nám za tú dobu vychladol a stuhol, tak ho treba rozhabarkovať, potom postupne puding pridávame do čokoládového masla a miešame na hladkú hmotu.
- 3
Spodný diel korpusu si navlhčíme višňovým likérom. Začneme natierať plnku na plát, zarovnáme a priložíme vrchný plát, ktorý je takisto navlhčený likérom. Plnku natrieme na vrch plátu a po bokoch, zahladíme. Dáme do chladničky na 2-3 hodiny.
- 4
Poleva: Roztopíme si čokoládu a vlejeme do nej smotanu, keď poleva začne vrieť ihneď odstavíme. Necháme vychladnúť. Vychladnutú polevu natrieme na vrch torty a aj po bokoch, zahladíme, mne sa to na bokoch veľmi nepodarilo. Dáme do chladničky stuhnúť. Ozdobenie je už na Vašej fantázii.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu