Čokoládová roláda so šľahačkovou plnkou
Foto: 3sandra3
:-)
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Oddelíme žltky a bielky. Najprv šľaháme bielky so štipkou soli, postupne pridávame cukor, šľaháme a postupne tiež pridávame po jednom žĺtky. Potom pridáme múku a kakao. Na plech dáme papier na pečenie a rozotrieme cesto. Upečieme (cca 20 minút na 180 °C). Horúce cesto zrolujeme, necháme vychladnúť.
- 2
Plnka: Šľahačku vyšľaháme so stužovačom. Primiešame trochu kyslej smotany.
- 3
Dokončenie: Z vychladnutého cesta stiahneme papier, na rozložené cesto rozotrieme plnku, trochu odložíme na potretie rolády. Cesto opäť zrolujeme, potrieme vrch plnkou a posypeme podľa vlastných možností. Ja som dala mleté orechy, môže byť čokoládové zdobenie alebo mandľové plátky.
Tiež Čokoládová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aké iné cesto? Poraď.
Táto piškóta sa ale stočiť nedá. Ako som písala, je to zákusok.
Neviem, či som to dostatočne vysvetlila.
Nevedela som, že si mi položila otázku, lebo som sa už tu nevracala. Tak sa ospravedlňujem za neskorú odpoveď.