Čokoládová pena s jahodami
Jaromír Štefanovič
šéfkuchár, 25. mája 2020
šéfkuchár, 25. mája 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
V kastróle zmiešame mlieko, smotanu, med, cukor a vaječné žĺtky a všetko varíme pri teplote 85 °C za rýchleho miešania metličkou.
- 2
Čokoládu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a vmiešame do mliečnej zmesi. Nalejeme do fľaše, natlakujeme dvoma bombičkami a 30 minút necháme oddýchnuť v chladničke.
- 3
Potom potrasieme a dávkujeme prevzdušnenú penu do pohárov. Dozdobíme čerstvými jahodami a na povrch nastrúhame horkú čokoládu pomocou škrabky.
Tiež Čokoládová pena:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu