Čokoládová pena
Čokoládová pena

Čokoládová pena s jahodami

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár, 25. mája 2020
Čokoládová pena s jahodami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

425 g
100 g
20 g
2 ks
35 g
250 g (60 %)
Na ozdobu:
50 g (33 %)




Postup

  1. 1

    V kastróle zmiešame mlieko, smotanu, med, cukor a vaječné žĺtky a všetko varíme pri teplote 85 °C za rýchleho miešania metličkou.

  2. 2

    Čokoládu rozpustíme v mikrovlnnej rúre a vmiešame do mliečnej zmesi. Nalejeme do fľaše, natlakujeme dvoma bombičkami a 30 minút necháme oddýchnuť v chladničke.

  3. 3

    Potom potrasieme a dávkujeme prevzdušnenú penu do pohárov. Dozdobíme čerstvými jahodami a na povrch nastrúhame horkú čokoládu pomocou škrabky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia