Foto: 3sandra3
Recept pochádza z TV , Kamila Magálová si pozvala dvoch hostí a jeden z nich robil túto kocku. Dnes som ju skúšala piecť ja. Fotku Zobraziť celý popisRecept pochádza z TV , Kamila Magálová si pozvala dvoch hostí a jeden z nich robil túto kocku. Dnes som ju skúšala piecť ja. Fotku pridám po Veľkej noci.
Suroviny
Korpus: | |
120 g |
|
40 g |
|
120 g |
|
6 ks |
|
120 g |
|
120 g |
|
1/2 /pol/ ks |
|
Čokol.krém - biely: | |
150 g |
|
75 g -tekutá |
|
200 g -vyšľahaná |
|
Čokol.krém - hnedý: | |
150 g |
|
75 g -tekutá |
|
200 g -vyšľahaná |
|
Ovocná náplň: | |
100 g - čerstvé |
|
1 ks |
|
100 g |
|
50 g |
|
6 plátkov |
|
100 ml |
|
z 1/2 limetky |
|
Postup
-
1
Korpus: Bielky vyšľaháme s kryšt.cukrom, žltky s práškovým cukrom. Čokoládu a maslo roztopíme a primiešame vychladnutú k žltkom. Pridáme múku, do ktorej sme postrúhali kôru z limetky. Zľahka primiešame aj bielkový sneh s cukrom. Rozotrieme na dva plechy. Pečieme na 200 st. 10 minút.
- 2
Čokoládový krém- biely: čokoládu rozpustíme nad parou, zohrejeme 75 g tekutej šľahačky a spolu zmiešame. 200 g šľahačky vyšľaháme a spojíme s vychladnutou čokoládovou šľahačkou.
- 3
Čokoládový krém- hnedý: s mliečnou čokoládou - rovnako ako biely krém.
- 4
Ovocná náplň: plátky želatíny namočíme do studenej vody, necháme napučať. Vodu a džem prevaríme, pridáme nakrájané mango, krátko povaríme, pridáme nakrájané jahody a kiwi, premiešame a ihneď odstavíme z ohňa. Primiešame želatínu. Necháme vychladnúť a nakoniec dochutíme šťavou z limetky.
- 5
Dokončenie: Cesto dáme do plechu, alebo si urobíme okraje /vaničku/, aby sa krém neroztekal. Takže dáme na spodok plechu jedno cesto, natrieme bielym čokol.krémom, položíme druhé cesto, nasleduje ovocná nápĺň a na ňu krém z mliečnej čokolády. Ľubovoľne ozdobíme, buď strúhanou čokoládou alebo ovocím.
- 6
Poznámky: 1. Čokoládový krém biely vo finálnej fáze nebol až taký tuhý ako hnedý. Neviem, či biela čokoláda nemá takú vlastnosť stuhnúť ako hnedá čokoláda. 2. Ovocná náplň- hoci som ju robila presne podľa receptu, no po pridaní želatíny nebola dostatočne hustá, takže som musela prirábať trochu vanilkového pudingu. Nič iné mi nenapadlo, ale bolo to už lepšie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu