Čokoládová kocka s ovocím

Autor receptu: 3sandra3

Recept pochádza z TV , Kamila Magálová si pozvala dvoch hostí a jeden z nich robil túto kocku. Dnes som ju skúšala piecť ja. Fotku pridám po Veľkej noci.

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Bielky vyšľaháme s kryšt.cukrom, žltky s práškovým cukrom. Čokoládu a maslo roztopíme a primiešame vychladnutú k žltkom. Pridáme múku, do ktorej sme postrúhali kôru z limetky. Zľahka primiešame aj bielkový sneh s cukrom. Rozotrieme na dva plechy. Pečieme na 200 st. 10 minút.
  2. Čokoládový krém- biely: čokoládu rozpustíme nad parou, zohrejeme 75 g tekutej šľahačky a spolu zmiešame. 200 g šľahačky vyšľaháme a spojíme s vychladnutou čokoládovou šľahačkou.
  3. Čokoládový krém- hnedý: s mliečnou čokoládou - rovnako ako biely krém.
  4. Ovocná náplň: plátky želatíny namočíme do studenej vody, necháme napučať. Vodu a džem prevaríme, pridáme nakrájané mango, krátko povaríme, pridáme nakrájané jahody a kiwi, premiešame a ihneď odstavíme z ohňa. Primiešame želatínu. Necháme vychladnúť a nakoniec dochutíme šťavou z limetky.
  5. Dokončenie: Cesto dáme do plechu, alebo si urobíme okraje /vaničku/, aby sa krém neroztekal. Takže dáme na spodok plechu jedno cesto, natrieme bielym čokol.krémom, položíme druhé cesto, nasleduje ovocná nápĺň a na ňu krém z mliečnej čokolády. Ľubovoľne ozdobíme, buď strúhanou čokoládou alebo ovocím.
  6. Poznámky: 1. Čokoládový krém biely vo finálnej fáze nebol až taký tuhý ako hnedý. Neviem, či biela čokoláda nemá takú vlastnosť stuhnúť ako hnedá čokoláda. 2. Ovocná náplň- hoci som ju robila presne podľa receptu, no po pridaní želatíny nebola dostatočne hustá, takže som musela prirábať trochu vanilkového pudingu. Nič iné mi nenapadlo, ale bolo to už lepšie.