Čokoládový koláč
Čoko koláč s tvarohovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: 36degrees
Recept, ktorý som už dávno našla na internete, čo-to som pomenila, odobrala, pridala,... Suroviny si môžte upraviť, ja si rada robím koláčiky presladené, ale Vy môžte kľudne použiť aj tmavú čokoládu namiesto mliečnej, menej cukru, resp. iné alternatívne sladidlo... :)
60 minút príprava |
40 minút na 175 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 175 stupňov °C (350 F) a vymastíme si plech. Môj mal veľkosť 40 x 26 cm.
Pripravíme suroviny.
- Ako mierku som používala takýto klasický hrnček.
- PLNKA: Zmiešala som tvaroh s cukrom kryštálovým aj vanilkovým.
- Do plnky som pridala ešte mascarpone a vajcia.
- "Nakrájala" som si čokoládu. Použila som drevenú podložku, pod ktorú som ešte položila utierku.
- Čokoládu som pridala do plnky. Ak sa to niekomu zdá veľmi sladké, cukor sa môže vynechať, alebo použiť tmavu čokoládu. To isté platí aj o ceste :)
- Zamiešala som čokoládu, na misku dala alobal a odložila zatiaľ do chladničky.
- CESTO: Dala som zovrieť vodu do hrnca, odstavila na kraj a do nej položila misku s čokoládou a maslom aby sa rozpustili.
- Misku som zložila a do čokolády vmiešala cukor.
- Pridala som dve vajcia.
- Múka a kypriaci prášok.
- Všetko som spolu premiešala a pridala vodu, podľa potreby.
- Dve tretiny cesta som vyliala na plech, naň lyžicou naukladala plnku.
- Zbytnú jednu tretinu cesta som lyžicou porozlievala po plnke.
- Koláč som dala piecť, 178 °C, stačilo 40 minút.