Čokoládový koláč

Čoko koláč s tvarohovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: 36degrees

Recept, ktorý som už dávno našla na internete, čo-to som pomenila, odobrala, pridala,... Suroviny si môžte upraviť, ja si rada robím koláčiky presladené, ale Vy môžte kľudne použiť aj tmavú čokoládu namiesto mliečnej, menej cukru, resp. iné alternatívne sladidlo... :)

60 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 175 stupňov °C (350 F) a vymastíme si plech. Môj mal veľkosť 40 x 26 cm. Pripravíme suroviny.
  2. Ako mierku som používala takýto klasický hrnček.
  3. PLNKA: Zmiešala som tvaroh s cukrom kryštálovým aj vanilkovým.
  4. Do plnky som pridala ešte mascarpone a vajcia.
  5. "Nakrájala" som si čokoládu. Použila som drevenú podložku, pod ktorú som ešte položila utierku.
  6. Čokoládu som pridala do plnky. Ak sa to niekomu zdá veľmi sladké, cukor sa môže vynechať, alebo použiť tmavu čokoládu. To isté platí aj o ceste :)
  7. Zamiešala som čokoládu, na misku dala alobal a odložila zatiaľ do chladničky.
  8. CESTO: Dala som zovrieť vodu do hrnca, odstavila na kraj a do nej položila misku s čokoládou a maslom aby sa rozpustili.
  9. Misku som zložila a do čokolády vmiešala cukor.
  10. Pridala som dve vajcia.
  11. Múka a kypriaci prášok.
  12. Všetko som spolu premiešala a pridala vodu, podľa potreby.
  13. Dve tretiny cesta som vyliala na plech, naň lyžicou naukladala plnku.
  14. Zbytnú jednu tretinu cesta som lyžicou porozlievala po plnke.
  15. Koláč som dala piecť, 178 °C, stačilo 40 minút.