Ríbezľový koláč
Cmarový koláč s ríbezľami a posýpkou
Autor receptu: redakcia
Predstavujeme vám čarovnú surovinu - cmar, vďaka ktorému bude vaše cesto na koláč skutočne jemné.
16 ks porcií |
15 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Múku preosejeme do misy s práškom do pečiva, práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vajcia a cmar a dôkladne premiešame. Maslo rozpustíme a opatrne zapracujeme do cesta.
- Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto naň rovnomerne rozotrieme.
Ríbezle premiešame s cukrom a rovnomerne rozložíme na cesto. Ak používame mrazené, necháme ich predtým, ako ich premiešame s cukrom, rozmraziť a šťavu scedíme.
- Na posýpku zmiešame polohrubú múku s práškovým cukrom a rozdrobíme do nej maslo. Posýpku rozsypeme na ríbezle. Koláč vložíme do rúry predhriatej na 180 °C
a pečieme 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom krájame na porcie.