Ríbezľový koláč

Cmarový koláč s ríbezľami a posýpkou

Autor receptu: redakcia

Predstavujeme vám čarovnú surovinu - cmar, vďaka ktorému bude vaše cesto na koláč skutočne jemné.

16 ks
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme do misy s práškom do pečiva, práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vajcia a cmar a dôkladne premiešame. Maslo rozpustíme a opatrne zapracujeme do cesta.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto naň rovnomerne rozotrieme. Ríbezle premiešame s cukrom a rovnomerne rozložíme na cesto. Ak používame mrazené, necháme ich predtým, ako ich premiešame s cukrom, rozmraziť a šťavu scedíme.
  3. Na posýpku zmiešame polohrubú múku s práškovým cukrom a rozdrobíme do nej maslo. Posýpku rozsypeme na ríbezle. Koláč vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom krájame na porcie.