Citrónový cheesecake
Citrónový cheesecake s kyslou smotanou
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Dno okrúhlej formy s priemerom 24-26 cm vystelieme papierom na pečenie a posypeme 2 PL hnedého cukru.
- Rúru predhrejeme na 210 °C. Rozmixované maslové sušienky zmiešame s 3 PL hnedého cukru a roztopeným maslom. Zmes rovnomerne nanesieme na dno formy.
Dáme piecť do rúry na 4 minúty.
- Citrónový Krém: Krémový syr zmiešame so šťavou z citróna, vajíčkami, 3 PL kryštálového cukru a 1 vanilkovým cukrom.
- Citrónový krém vylejeme na predpečenú sušienkovú vrstvu. Aby bol krém nanesený rovnomerne, formou zatrasieme, poprípade ňou zľahka udrieme o pracovnú dosku. Teplotu v rúre znížime na 170 °C a vrátime do rúry na 20 minút.
- Smotanový krém: Kyslú smotanu zmiešame s 3 PL kryštálového cukru a 1 vanilkovým cukrom.
- Keď sa koláč upiekol, vypneme rúru, nanesieme smotanovú vrstvu a dáme do vypnutej teplej rúry na 5 minút.
Cheesecake necháme vychladnúť a vložíme do chladničky na 4-5 hodín.