Citrónový cheesecake

Citrónový cheesecake s kyslou smotanou

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. Dno okrúhlej formy s priemerom 24-26 cm vystelieme papierom na pečenie a posypeme 2 PL hnedého cukru.
  2. Rúru predhrejeme na 210 °C. Rozmixované maslové sušienky zmiešame s 3 PL hnedého cukru a roztopeným maslom. Zmes rovnomerne nanesieme na dno formy. Dáme piecť do rúry na 4 minúty.
  3. Citrónový Krém: Krémový syr zmiešame so šťavou z citróna, vajíčkami, 3 PL kryštálového cukru a 1 vanilkovým cukrom.
  4. Citrónový krém vylejeme na predpečenú sušienkovú vrstvu. Aby bol krém nanesený rovnomerne, formou zatrasieme, poprípade ňou zľahka udrieme o pracovnú dosku. Teplotu v rúre znížime na 170 °C a vrátime do rúry na 20 minút.
  5. Smotanový krém: Kyslú smotanu zmiešame s 3 PL kryštálového cukru a 1 vanilkovým cukrom.
  6. Keď sa koláč upiekol, vypneme rúru, nanesieme smotanovú vrstvu a dáme do vypnutej teplej rúry na 5 minút. Cheesecake necháme vychladnúť a vložíme do chladničky na 4-5 hodín.