Citrónový cheesecake na spôsob japonského suflé
Ľahučký, nadýchaný cheesecake s výraznou citrónovou arómou, ktorý kombinuje jemnosť suflé a krémovosť klasického cheesecaku. Vďaka šľahaným vajíčkam a kukuričnému škrobu je vláčny, Zobraziť celý popisĽahučký, nadýchaný cheesecake s výraznou citrónovou arómou, ktorý kombinuje jemnosť suflé a krémovosť klasického cheesecaku. Vďaka šľahaným vajíčkam a kukuričnému škrobu je vláčny, topí sa v ústach a nie je presladený. Pečie sa vo vodnom kúpeli, aby ostal mäkký a nepraskol.
porcií
príprava
na 140/160 °C
Suroviny
250 g (napr. Philadelphia) |
|
50 g (nesolené) |
|
100 ml |
|
4 ks (veľkosť M alebo L) |
|
80 g |
|
1 PL |
|
1 ČL nastrúhaná |
|
50 g |
|
20 g |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Okrúhlu formu (priemer 20 cm) vystelieme papierom na pečenie. Vonkajšok obalíme alobalom (kvôli vodnému kúpeľu).
- 2
Vo vodnom kúpeli alebo na veľmi slabom ohni rozpustíme maslo, cream cheese a mlieko. Miešame, kým nevznikne hladký krém. Necháme mierne vychladnúť.
- 3
Oddelíme vajcia. Žĺtky vmiešame do vychladnutého cheesového základu. Pridáme citrónovú šťavu, citrónovú kôru a premiešame.
- 4
Do zmesi preosejeme múku, kukuričný škrob a štipku soli. Jemne metličkou premiešame.
- 5
Bielky vyšľaháme do peny, potom postupne pridávame práškový cukor a šľaháme do pevného, lesklého snehu.
- 6
Sneh primiešame k cestu jemnými pohybmi stierkou, aby ostalo nadýchané.
- 7
Formu vložíme do väčšieho plechu a prilievame horúcu vodu do výšky cca 2–3 cm.
- 8
Pečieme celkom 60 minút: 20 minút na 160 °C, 30 minút na 140 °C, 10 minút vo vypnutej rúre s pootvorenými dvierkami.
- 9
Cheesecake vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
Tiež citrónový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu