Citrónový cheesecake
Citrónový cheesecake

Citrónový cheesecake na spôsob japonského suflé

ellie17 - bez fotkyellie17, dnes 09:43

Ľahučký, nadýchaný cheesecake s výraznou citrónovou arómou, ktorý kombinuje jemnosť suflé a krémovosť klasického cheesecaku. Vďaka šľahaným vajíčkam a kukuričnému škrobu je vláčny, Zobraziť celý popisĽahučký, nadýchaný cheesecake s výraznou citrónovou arómou, ktorý kombinuje jemnosť suflé a krémovosť klasického cheesecaku. Vďaka šľahaným vajíčkam a kukuričnému škrobu je vláčny, topí sa v ústach a nie je presladený. Pečie sa vo vodnom kúpeli, aby ostal mäkký a nepraskol.

8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 140/160 °C

Suroviny

250 g (napr. Philadelphia)
50 g (nesolené)
100 ml
4 ks (veľkosť M alebo L)
80 g
1 PL
1 ČL nastrúhaná
50 g
20 g
štipka



Postup

  1. 1

    Okrúhlu formu (priemer 20 cm) vystelieme papierom na pečenie. Vonkajšok obalíme alobalom (kvôli vodnému kúpeľu).

  2. 2

    Vo vodnom kúpeli alebo na veľmi slabom ohni rozpustíme maslo, cream cheese a mlieko. Miešame, kým nevznikne hladký krém. Necháme mierne vychladnúť.

  3. 3

    Oddelíme vajcia. Žĺtky vmiešame do vychladnutého cheesového základu. Pridáme citrónovú šťavu, citrónovú kôru a premiešame.

  4. 4

    Do zmesi preosejeme múku, kukuričný škrob a štipku soli. Jemne metličkou premiešame.

  5. 5

    Bielky vyšľaháme do peny, potom postupne pridávame práškový cukor a šľaháme do pevného, lesklého snehu.

  6. 6

    Sneh primiešame k cestu jemnými pohybmi stierkou, aby ostalo nadýchané.

  7. 7

    Formu vložíme do väčšieho plechu a prilievame horúcu vodu do výšky cca 2–3 cm.

  8. 8

    Pečieme celkom 60 minút: 20 minút na 160 °C, 30 minút na 140 °C, 10 minút vo vypnutej rúre s pootvorenými dvierkami.

  9. 9

    Cheesecake vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

Diskusia k receptu