Citrónový cheesecake

Citrónový cheesecake na spôsob japonského suflé

Autor receptu: ellie17

Ľahučký, nadýchaný cheesecake s výraznou citrónovou arómou, ktorý kombinuje jemnosť suflé a krémovosť klasického cheesecaku.* Vďaka šľahaným vajíčkam a kukuričnému škrobu je vláčny, topí sa v ústach a nie je presladený. Pečie sa vo vodnom kúpeli, aby ostal mäkký a nepraskol.

8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 140/160 °C

Suroviny

Postup

  1. Okrúhlu formu (priemer 20 cm) vystelieme papierom na pečenie. Vonkajšok obalíme alobalom (kvôli vodnému kúpeľu).
  2. Vo vodnom kúpeli alebo na veľmi slabom ohni rozpustíme maslo, cream cheese a mlieko. Miešame, kým nevznikne hladký krém. Necháme mierne vychladnúť.
  3. Oddelíme vajcia. Žĺtky vmiešame do vychladnutého cheesového základu. Pridáme citrónovú šťavu, citrónovú kôru a premiešame.
  4. Do zmesi preosejeme múku, kukuričný škrob a štipku soli. Jemne metličkou premiešame.
  5. Bielky vyšľaháme do peny, potom postupne pridávame práškový cukor a šľaháme do pevného, lesklého snehu.
  6. Sneh primiešame k cestu jemnými pohybmi stierkou, aby ostalo nadýchané.
  7. Formu vložíme do väčšieho plechu a prilievame horúcu vodu do výšky cca 2–3 cm.
  8. Pečieme celkom 60 minút: 20 minút na 160 °C, 30 minút na 140 °C, 10 minút vo vypnutej rúre s pootvorenými dvierkami.
  9. Cheesecake vyberieme a necháme úplne vychladnúť.