Citrónový cheesecake
Citrónový cheesecake na spôsob japonského suflé
Autor receptu: ellie17
Ľahučký, nadýchaný cheesecake s
výraznou citrónovou arómou, ktorý
kombinuje jemnosť suflé a krémovosť
klasického cheesecaku.* Vďaka
šľahaným vajíčkam a kukuričnému
škrobu je vláčny, topí sa v ústach a nie
je presladený. Pečie sa vo vodnom
kúpeli, aby ostal mäkký a nepraskol.
|
8 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 140/160 °C |
Postup
- Okrúhlu formu (priemer 20 cm) vystelieme papierom na pečenie. Vonkajšok obalíme alobalom (kvôli vodnému kúpeľu).
- Vo vodnom kúpeli alebo na veľmi slabom ohni rozpustíme maslo, cream cheese a mlieko. Miešame, kým nevznikne hladký krém. Necháme mierne vychladnúť.
- Oddelíme vajcia. Žĺtky vmiešame do vychladnutého cheesového základu. Pridáme citrónovú šťavu, citrónovú kôru a premiešame.
- Do zmesi preosejeme múku, kukuričný škrob a štipku soli. Jemne metličkou premiešame.
- Bielky vyšľaháme do peny, potom postupne pridávame práškový cukor a šľaháme do pevného, lesklého snehu.
- Sneh primiešame k cestu jemnými pohybmi stierkou, aby ostalo nadýchané.
- Formu vložíme do väčšieho plechu a prilievame horúcu vodu do výšky cca 2–3 cm.
- Pečieme celkom 60 minút: 20 minút na 160 °C, 30 minút na 140 °C, 10 minút vo vypnutej rúre s pootvorenými dvierkami.
- Cheesecake vyberieme a necháme úplne vychladnúť.