Foto: mliekarka
Tieto keksíky patria k mojim obľúbeným,sú voňavé,trvanlivé a uzavreté trebárs v plechovej krabici vydržia o niečo dlhšie.Výborné ku káve,čajíku a vzhľadom na suroviny myslím,že Zobraziť celý popisTieto keksíky patria k mojim obľúbeným,sú voňavé,trvanlivé a uzavreté trebárs v plechovej krabici vydržia o niečo dlhšie.Výborné ku káve,čajíku a vzhľadom na suroviny myslím,že aj veľmi zdravé :-))
porcií
na 165 °C
Suroviny
3 1/4 hrnčeka |
|
2 ČL kypriaci |
|
1/4 ČL |
|
2 PL čerstvo nasekaný (alebo tymián sušený 3 ČL) |
|
250 g |
|
1 1/2 hrnčeka (alebo trstinový) |
|
2 PL nastrúhaná |
|
1 PL čerstvý strúhaný |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Preosejeme si dohromady múku,prášok do pečiva a soľ.Pridáme tymián.
- 2
Našľaháme si maslo,kôru,cukor a zázvor.Primiešame citronovú šťavu a vajce.Pridáme suché ingrediencie a zmiesime si cesto.
- 3
Cesto si rozdelíme na dve polovice a sformujeme ich do valcov s priemerom 5 cm.Zabalíme ich do potravinárskej folie a necháme vychladiť 2 hodiny.(Cesto sa dá aj zamraziť).
- 4
Po 2 hodinách cesto rozbalíme a nakrájame ho na tenké plátky,ktoré ukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie.Pred pečením ešte kolečká potrieme mliekom a dáme piecť.Pečieme pri teplote 165°C asi 12 až 15 minút.Okraje majú mať zlatú farbu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu