Citrónovo-tymianové sušienky

mliekarka - fotkamliekarka, 3. septembra 2014
Citrónovo-tymianové sušienky
Foto: mliekarka

Tieto keksíky patria k mojim obľúbeným,sú voňavé,trvanlivé a uzavreté trebárs v plechovej krabici vydržia o niečo dlhšie.Výborné ku káve,čajíku a vzhľadom na suroviny myslím,že Zobraziť celý popisTieto keksíky patria k mojim obľúbeným,sú voňavé,trvanlivé a uzavreté trebárs v plechovej krabici vydržia o niečo dlhšie.Výborné ku káve,čajíku a vzhľadom na suroviny myslím,že aj veľmi zdravé :-))

42 ks
porcií
12-15 minút
na 165 °C

Suroviny

3 1/4 hrnčeka
2 ČL kypriaci
1/4 ČL
2 PL čerstvo nasekaný (alebo tymián sušený 3 ČL)
250 g
1 1/2 hrnčeka (alebo trstinový)
2 PL nastrúhaná
1 PL čerstvý strúhaný
1 ks
2 PL
 na potretie




Postup

  1. 1

    Preosejeme si dohromady múku,prášok do pečiva a soľ.Pridáme tymián.

  2. 2

    Našľaháme si maslo,kôru,cukor a zázvor.Primiešame citronovú šťavu a vajce.Pridáme suché ingrediencie a zmiesime si cesto.

  3. 3

    Cesto si rozdelíme na dve polovice a sformujeme ich do valcov s priemerom 5 cm.Zabalíme ich do potravinárskej folie a necháme vychladiť 2 hodiny.(Cesto sa dá aj zamraziť).

  4. 4

    Po 2 hodinách cesto rozbalíme a nakrájame ho na tenké plátky,ktoré ukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie.Pred pečením ešte kolečká potrieme mliekom a dáme piecť.Pečieme pri teplote 165°C asi 12 až 15 minút.Okraje majú mať zlatú farbu.

Diskusia k receptu

obor123
Keksíky sú určite výborné. U nás by nevydržali od rána do večera. Veď ony dá sami núkajú. Môžem jednu otázku? Tie dečky na Tvojich fotkách sú Tvoje diela?
cesminaz
Tvoje keksiky su zaujimave a urcite aj velmi chutne ;-) Ukladam a urcite vyskusam :-) Vdaka za recept!
mliekarka
@obor123 ďakujem za pekný komentár a odpoveď na Tvoju otázku,dečky som nevyšívala ja,ale moja maminka ja by som nemala toľko trpezlivosti :-))
svedka
Velmi zaujimave,az mam trosku strach z toho tymianu...ale musim vyskusat,neda sa nic robit :)
zolik
@mliekarka vyskusam z 1/2 davky. Thymian mi na zahrade rastie ako burina. Uz je v kk za 5, len nech som trochu v obraze, kolko kusov Ti cca vyslo z celeho rozpisu? Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia