Citrónovo-tymianové sušienky

Autor receptu: mliekarka

Tieto keksíky patria k mojim obľúbeným,sú voňavé,trvanlivé a uzavreté trebárs v plechovej krabici vydržia o niečo dlhšie.Výborné ku káve,čajíku a vzhľadom na suroviny myslím,že aj veľmi zdravé :-))

42 ks
porcií
12-15 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. Preosejeme si dohromady múku,prášok do pečiva a soľ.Pridáme tymián.
  2. Našľaháme si maslo,kôru,cukor a zázvor.Primiešame citronovú šťavu a vajce.Pridáme suché ingrediencie a zmiesime si cesto.
  3. Cesto si rozdelíme na dve polovice a sformujeme ich do valcov s priemerom 5 cm.Zabalíme ich do potravinárskej folie a necháme vychladiť 2 hodiny.(Cesto sa dá aj zamraziť).
  4. Po 2 hodinách cesto rozbalíme a nakrájame ho na tenké plátky,ktoré ukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie.Pred pečením ešte kolečká potrieme mliekom a dáme piecť.Pečieme pri teplote 165°C asi 12 až 15 minút.Okraje majú mať zlatú farbu.